Ένας εκθαμβωτικός Valentino και μια συλλογή που γράφει ιστορία

Models present creations by Italian designers Maria Grazia Chiuri and Pier Paolo Piccioli as part of their Fall/Winter 2016/2017 women's ready-to-wear collection for fashion house Valentino in Paris, France, March 8, 2016. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Όταν το Παρίσι του 1920 συναντά ένα ονειρικό Broadway,

η μόδα θριαμβεύει και τα λόγια είναι περιττά

Φυσικά η Maria Grazia Chiuri και ο Pier Paolo Piccioli δεν χρειάζονται εισαγωγές ή υπενθυμίσεις για το ποιοι είναι και τι έχουν προσφέρει. Θα έλεγε κανείς ότι δεν χρειάζονται καν επευφημίες, αλλά αυτό είναι λίγο δύσκολο να το αποφύγει κανείς σε μια συλλογή ικανή να αποτελέσει μουσειακό έκθεμα από μόνη της. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως οι δυο τους κατάφεραν να χωρέσουν μέσα σε 80 και κάτι looks αυτό το υπέροχο συνονθύλευμα τάσεων και προτάσεων, ονείρων και πραγματικότητας.

Ρομαντικές κεντημένες τούλινες φούστες, λυγερόκορμες σιλουέτες, δυνατές μέσα στην εύθραυστη εικόνα τους, φτερά, διαφάνειες, καινοτόμες ερμηνείες των φουτουριστικών winter minis, γούνες και μικρές ένθετες παρεμβολές των μεγαλύτερων trends της εποχής, του χρωματιστού βελούδου και των γυαλιστερών trenchcoats, σε μια collection που σχεδιάστηκε μάλλον για τις σύγχρονες μπαλαρίνες των πόλεων, από την ώρα της πρόβας και της παράστασης μέχρι και τον λαμπερό εορτασμό της πρεμιέρας.  Μαγευτικές, σύγχρονες, αέρινες και θελκτικές μαζί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here