Η μόδα των 1920’s αναβιώνει στο Μέγαρο Κατακουζηνού

Ένα μιούζικαλ μόδας με ατμόσφαιρα εποχής  

Πριν από τα Χριστούγεννα ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε αυτή η εκπληκτική βραδιά, όπου χάρη στην παρουσίαση της υπέροχης συλλογής του Αχιλλέα Τακτικού, η μόδα, η λογοτεχνία και η μουσική της δεκαετίας του 1920 αναβίωσαν για όσους είχαν την τύχη να βρεθούν εκείνο το βράδυ στην Οικία Κατακουζηνού.

Η απήχηση ήταν τέτοια ώστε οι συντελεστές αποφάσισαν να προσφέρουν μία ακόμη φορά την μοναδική ευκαιρία στο κοινό. Αυτή τη φορά το ραντεβού με την Υψηλή Ραπτική και την Τέχνη είναι το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 20:00. 

Εκείνη την ημέρα θα παρουσιαστεί στην Οικία Κατακουζηνού (Λεωφ. Β. Αμαλίας 4, Σύνταγμα, 5ος όροφος) μια μουσικοθεατρική βραδιά με θεατρικό αναλόγιο από το βιβλίο της Λητώς Κατακουζηνού «Ο Βαλής μου» με την Κυριακή Καραλουκά. Η Mezzo-Soprano Έλλη Αρβανίτη θα θα τραγουδήσει μελωδίες της εποχής του μεσοπολέμου συνοδευόμενη από το Διονύση Καλογερόπουλο στο πιάνο, όσο οι κεντημένες στο χέρι με απεριόριστη αγάπη και άριστη γνώση της τεχνικής δημιουργίες του Αχιλλέα Τακτικού από την συλλογή «Flapper dress» θα περιφέρονται στο χώρο, φορεμένες από μοντέλα-επισκέπτες της θρυλικής αυτής κατοικίας των Αθηνών, που αποτέλεσε ορόσημο της καλλιτεχνικής ζωής της πρωτεύουσας εκείνη την εποχή. Η Η συλλογή αυτή εμπνεύστηκε φυσικά από την εποχή του 1920-1930, όταν οι γυναίκες διεκδικούσαν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες και παρουσιάζεται με άμεσες αναφορές στο σήμερα και την Ημέρα της Γυναίκας που πλησιάζει. 

FLAPPER-DRESS-AΧΙΛΛΕΑΣ-ΤΑΚΤΙΚΟΣ-WOMAN-AK-2016-

Εάν η αγάπη σας για την μόδα και την δεκαετία του 1920 σας οδηγήσει εκείνη την ημέρα στην Οικία Κατακουζηνού, μπορείτε κι εσείς να περιηγηθείτε στους χώρους του σπιτιού, να χαζέψετε τα εκθέματα αυτού του ολοζώντανου μουσείου και να συμμετέχετε και εσείς με το δικό σας κοστούμι εποχής ή με ένα στόλισμα της κεφαλής σας. Είναι μάλλον ο καλύτερος τρόπος για να μπείτε στο πνεύμα και το κλίμα των Roaring 20’s που δεν χάνουν ποτέ την αίγλη και την μαγεία τους, ειδικά όταν συνδυάζονται με έναν καλό σκοπό! 

Γενικές Πληροφορίες:  Η είσοδος κοστίζει 20,00 ευρώ, ενώ μέρος των μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα  Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στο info@katakouzenos.gr.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here