Khaite fw24: Καθημερινή πολυτέλεια & ψαγμένα twists

Khaite fw24: Καθημερινή πολυτέλεια & ψαγμένα twists
New York Fashion Week, Khaite fw24

Η Εβδομάδα Μόδας που ολοκληρώθηκε χθες στη Νέα Υόρκη, υπογράμμισε μια αισθητική μετακίνηση προς τη νέα άποψη του στιλ. Η μόδα λειτούργησε για μια ακόμα φορά σαν καθρέφτης της κοινωνίας αντανακλώντας την αναδυόμενη πολιτιστική κουλτούρα που εστιάζει στην ατομική ισορροπία, στην αυθεντικότητα και στον αυτοσεβασμό. Πάνω σε αυτή την προσέγγιση βασίστηκε η πολυβραβευμένη Catherine Holstein του Νεογιορκέζικου οίκου Khaite παρουσιάζοντας ένα από τα σημαντικότερα shows της New York Fashion Week. Η συλλογή Khaite fw24 είναι μια φρέσκια πρόταση καθημερινής πολυτέλειας βασισμένη σε ευκολοφόρετα κομμάτια και ψαγμένα twists.

Συναισθηματικό βάθος

Ο οίκος Khaite έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία καθώς η σχεδιάστρια Catherine Holstein έχει ανακηρυχθεί δύο φορές νικήτρια στα βραβεία CFDA Γυναικείας Σχεδίασης. Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Khaite διανύει μια περίοδο αυτοστοχασμού. Για τη συλλογή fw24 η Holsten εστίασε σε θέματα κληρονομίας, γενεαλογικών μεταβάσεων και στην ομορφιά του να δημιουργείς και να ανακατασκευάζεις αυτό που κάποτε ήταν ολόκληρο. H συλλογή επικεντρώθηκε στην νοσταλγία. Σε ένα ταξίδι που ξεκινά από το ποιοι ήμασταν, προχωρά στο ποιοι είμαστε και καταλήγει στο πως θα εξελιχθούμε. Πρόκειται για μια συλλογή αφιερωμένη στην μητέρα της Holstein που έδωσε σε κάθε κομμάτι προσωπική σημασία και συναισθηματικό βάθος.

Σκοτεινή λάμψη

Η νέα συλλογή Khaite fw24 προτείνει ένα στυλ που ισορροπεί μεταξύ κομψότητας και απελευθέρωσης. Το fashion show πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα μαύρο κουτί στο Chelsea Piers με την πασαρέλα να αντανακλά λάμψη και αυτοπεποίθηση καθώς παρουσίαζε ένα ευρύ φάσμα ενδυμάτων με δυναμικό χαρακτήρα. Οι τεχνικές που έχουν εξελιχθεί μέσα στα χρόνια σε συνδυασμό με τις υφές και τα χρώματα ανέδειξαν την ομορφιά κάθε κομματιού. Η μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια τόνισε την ποιότητα και την διαφοροποίηση. Οι υλικές επιλογές δημιούργησαν την ψευδαίσθηση ενός γλυπτού έργου τέχνης δίνοντας έντονη αντίθεση μεταξύ γυναικείων και αντρικών χαρακτηριστικών. 

Κλασσική προσέγγιση με ανατρεπτικά στοιχεία

Η συγκεκριμένη συλλογή επεδίωξε να ανανεώσει το κλασσικό στυλ με ανατρεπτικά στοιχεία. Μακριά παλτό και ζακέτες σε διαχρονικά σχέδια παρουσιάστηκαν μέσα από μια μοντέρνα και φρέσκια οπτική. Πουκάμισα και ζώνες εμπνευσμένες από καπαρντίνες έδωσαμ νέο αέρα στις γραμμές των ρούχων. Τα πλεκτά με έντονα σχήματα, καινοτόμες υφές και colour-blocking πρόσθεσαν ενδιαφέρον. Η παλέτα χρωμάτων κυμάνθηκε από μαύρο και λευκό έως κρεμ και ουδέτερες αποχρώσεις με μια πινελιά oxblood. Τα αξεσουάρ όπως οι ιδιαίτερες τσάντες και τα αρχιτεκτονικά παπούτσια ολοκλήρωσαν τα looks της συλλογής.

Η Holstein με τις δημιουργίες της απέδειξε την αφοσίωση της στην λεπτομέρεια και την διάθεση της να ανοίξει νέους δρόμους στον κόσμο της μόδας. Μέσα από την προσωπική της εξέλιξη αναζητά νέους τρόπους για να εκφράσει το ταλέντο της. Κάθε κομμάτι που δημιουργεί είναι ένα αντικείμενο τέχνης που αιχμαλωτίζει την μαγεία της στιγμής.


Φωτογραφίες, Khaite fw24.

Kείμενο της stylist Ευμορφίας Κύρκου.

@evmorfiakyrkou

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here