Ο φόρος τιμής της Chanel στην Υψηλή Ραπτική, το Παρίσι και τον Πύργο του Άιφελ

 

“Εσείς κάνετε το Παρίσι μαγικό, δημιουργικό, ομορφότερο”, ήταν τα επαινετικά λόγια της Anne Hildago, Δημάρχου του Παρισιού προς τον Karl Lagerfeld, όταν λίγες ημέρες πριν του απένειμε το Médaille Verméil της πόλης των Παρισίων. “Είσαστε ένας από τους πιο εκπληκτικούς ανθρώπους που γνωρίζω”, συμπλήρωσε, παρόλο που ο Karl Lagerfeld μετά από τρεις επιτυχημένες δεκαετίες στην Chanel βλέπει ακόμη τον εαυτό του σαν ξένο στην Πόλη του Φωτός. Βέβαια το Παρίσι λατρεύει τον Karl Lagerfeld, ακόμη και αν αυτός αποφασίζει να φτιάξει από την αρχή του πύργο του Άιφελ για να παρουσιάσει όπως αυτός θέλει τις δημιουργίες του.

Αυτό έγινε άλλωστε για την σκηνοθεσία του σόου Υψηλής Ραπτικής του χειμώνα που μας έρχεται. Μπορεί βέβαια η ίδια η συλλογή να αποτελούσε έναν ύμνο στην γαλλική πρωτεύουσα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τον μεγάλο σχεδιαστή που αποφάσισε να μεταφέρει το διάσημο μνημείο της πόλης στο Grand Palais. Όπως στην προηγούμενη συλλογή ο πύραυλος ήθελε να αποτελέσει σημάδι προόδου, έτσι και αυτό το θέμα του #ChanelTower συμβολίζει την ατσάλινη δύναμη της πόλης και του ισχυρότερου ίσως οίκου μόδας της.

Η συλλογή 

Βασισμένη στην εξαίσια δουλειά του ατελιέ του, ο Karl Lagerfeld παρουσίασε φέτος στρογγυλεμένους ώμους με κολακευτικές στενές τάλιες, σαν απάντηση στα power shoulders της δεκαετίας του ’80 που παρελαύνουν αυτό το διάστημα παντού. Μπουκλέ και τουίντ δημιουργίες ενώνονται με μετάξι, ντελικάτα απλικαρίσματα φτερών και λουλούδια διανθίζουν τα υφάσματα, ενώ παγέτες και κεντήματα δίνουν τον ρομαντικό τόνο.

 

Φωτογραφίες: Chanel 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here