Sunglasses 2024: Τα γυαλιά ηλίου που θα λατρέψεις 

Εtro ss24

Για μια ακόμα σαιζόν, το καλοκαίρι ξεκινά με υπέροχα γυαλιά ηλίου. Πολύχρωμα σχέδια, τολμηροί σκελετοί και σύγχρονες εκδοχές των aviators, γεμίζουν τα runways και τα social media με τη νέα άποψη του chic που χαρακτηρίζει τα super γυαλιά ηλίου για το 2024.  

Cos ss24

Aviators με ρετρό χαρακτήρα 

H μόδα στρέφεται σε παλαιότερες αισθητικές συνδυάζοντας την ανάγκη για επανασχεδιασμό κλασικών κομματιών που έχουν καθορίσει την έννοια του στιλ. Τη νέα τάση αυτής της σχεδιαστικής νοοτροπίας, ακολούθησε μεταξύ άλλων και ο οίκος Bottega Veneta, φέρνοντας στο προσκήνιο τα γυαλιά ηλίου σε στιλ Aviator στην συλλογή του για τον επερχόμενο χειμώνα.

Τα aviators γυαλιά ηλίου, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στον αμερικανικό στρατό το 1935 και αποτελούν σημείο κατατεθέν. Πρόκειται για ένα φορέσιμο ρετρό στιλ σε sunglasses, που δίνει παιχνιδιάρικο χαρακτήρα σε κάθε σύνολο, αλλά και την αμερικανική αισθητική του προηγούμενου αιώνα. Με χρωματιστούς φακούς και πιο chunky σκελετούς, τα aviators γυαλιά ηλίου, επανέρχονται δριμύτερα το 2024 και προσαρμόζονται στα δεδομένα της νέας αισθητικής.

Εtro ss24

Τολμηροί παραλληλόγραμμοι & τετραγωνισμένοι σκελετοί

“Τhe bolder the better”. Αυτό είναι το motto του 2024. Όσο και αν αγαπάμε τα μικρά και slick γυαλιά ηλίου, οι μεγάλοι σκελετοί έχουν επιστρέψει δυναμικά. Σχέδια cat-eye, τετραγωνισμένοι και παραλληλόγραμμοι σκελετοί δίνουν χαρακτήρα. Μάλιστα, τα γυαλιά ηλίου με χοντρό σκελετό και μεγάλους φακούς φιγουράρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγαπημένων διασημοτήτων και όπως φαίνεται διεκδικούν μια θέση ανάμεσα στα πιο στυλάτα και chic στυλ eyewear γιαυτό το καλοκαίρι. 

Zeus+Δione ss24
Chanel

Παρά το μέγεθός τους, χαρίζουν δυναμικό χαρακτήρα σε άλλοτε καθημερινές καλοκαιρινές εμφανίσεις, και φυσικά εκπληρώνουν το καθήκον τους: προστασία από τις ακτίνες του ήλιου. Τα αγαπημένα μας it-girls φαίνεται να φοράνε αυτό το trend και σε βραδινές εμφανίσεις, πάντα με αυτοπεποίθηση. 

Dua Lipa

Η επικυριαρχία του χρώματος

Οι πολύχρωμοι φακοί είναι εδώ για να δώσουν μια ευχάριστη νότα στις καλοκαιρινές διακοπές. Σε στρογγυλά, τετράγωνα αλλά και retro γυαλιά, οι χρωματιστοί φακοί υπόσχονται να αναβαθμίσουν τα look μας. Τα κυρίαρχα χρώματα είναι μπλε, κίτρινο και ροζ. Το χρώμα δεν σταματά φυσικά στους φακούς.

Από την συλλογή γυαλιών ηλίου Zeus+Δione ss24

Οι πολύχρωμοι σκελετοί, είναι ένας ακόμα τρόπος για να δώσεις φως στις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις και αποτελούν την πιο ανερχόμενη τάση στο Pinterest. Για το 2024, προτίμησε πολύχρωμα γυαλιά ηλίου σε παραλληλόγραμμη γραμμή όπως η πολυαγαπημένη μας Dua Lipa ή παίξε με πιο μοντέρνες γραμμές όπως εκείνες της νέας σειράς eyewear του οίκου Zeus+Dione. Η ζωή είναι πιο όμορφη μέσα από rose – coloured glasses!


Κεντρική φωτογραφία, Silvia Badalotti / Etro ss24.

Κείμενο, Εύα Συμεωνίδου.

@respeccte

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here