5 συμβουλές για να πετύχει το Spring Cleaning της ντουλάπας σας

 

Ημέρες ανανέωσης 

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγει η γκαρνταρόμπα από χειμερινή διάθεση και να περάσει σε καλοκαιρινή. Τα αέρινα φορέματα παίρνουν τη θέση των χοντρών πουλόβερ, τα σανδάλια αντικαθιστούν τις μπότες, τα μπουφάν μπαίνουν στις θήκες τους προστατευμένα με λεβάντα. Παράλληλα έχουμε μπροστά μας μια τέλεια ευκαιρία για λιγάκι ξεκαθάρισμα. Έτσι θα το κάνετε τέλεια:

1. Το σημαντικότερο στοιχείο της ντουλάπας σας είναι τα κλασικά, βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας που φοράτε ξανά και ξανά. Προτού ξεκινήσετε με το ξεδιάλεγμα, βάλτε αυτά σε μία στοίβα στην άκρη.

2. Σκεφτείτε πολύπλευρα. Αν χρειάζεστε απαραιτήτως χώρο (για νέα ρούχα ή γενικά) εξετάστε αυτό που κρατάτε με προσοχή: μπορείτε να το συνδυάσετε με παραπάνω από ένα, το πολύ δύο τρόπους; Αν όχι, δεν έχει καμία θέση στην ντουλάπα σας.

3. Ακολουθήστε το σχήμα “ένα μέσα-ένα έξω”, δηλαδή όταν αγοράζετε κάτι καινούριο πετάξτε και ένα παλιό.

4. Δείξτε θάρρος! Αν δεν έχετε φορέσει κάτι εδώ και χρόνια, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το φορέσετε ξανά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πιάνει χώρο. Δεν πρόκειται να γίνει καλύτερο, έτσι δεν λένε;

5. Ήρθε η στιγμή να ξεσκαρτάρετε και αυτό το σωρό περιττών ρούχων που δημιουργήσατε. Ποια μπορεί να ταιριάζουν σε κάποια φίλη σας; Ποια μπορείτε να δωρίσετε σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό; Ποια θέλουν πέταμα; Κομμάτια που βρίσκονται σε καλή κατάσταση ή ακριβά αξεσουάρ θα μπορούσατε να τα πουλήσετε και στο ebay και με το ποσό που κερδίσατε… να αγοράσετε κάτι καινούριο!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here