9 στοιχεία που σίγουρα δεν γνωρίζατε για τον οίκο Hermès

Τελικά υπάρχουν πολλά περισσότερα απ’ όσα φανταζόμασταν

Με σχεδόν 200 χρόνια ιστορίας στο βιογραφικό του ο αρχοντικός γαλλικός οίκος που όλοι αγαπάμε έχει καταφέρει να κερδίσει πιστή πελατεία από όλον τον κόσμο με την ποιότητα και τη γαλλική του φινέτσα. Κατά πόσο, όμως, γνωρίζουμε τις σημαντικές λεπτομέρειες της ιστορίας και της δημιουργίας του;

01.Το όνομα «Hermès» προέρχεται τόσο από τον ιδρυτή του οίκου, Thierry Hermès, όσο κι από το αγγελιοφόρο θεό του εμπορίου, Ερμή

02. Η επίσημη χρονολογία ίδρυσης του είναι το 1837, κάτι που σημαίνει ότι η «ζωή» του αυτήν τη στιγμή αγγίζει τα 179 χρόνια.

03. Υπάρχουν σε όλον τον κόσμο 315 exclusive stores, απ’ όπου μπορούν οι επίδοξοι αγοραστές να αποκτήσουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.

04. Οι δύο πιο διάσημες τσάντες της εταιρείας (Kelly, Birkin) έχουν πάρει τα ονόματά τους από την ηθοποιό και μετέπειτα πριγκίπισσα, Grace Kelly, και την τραγουδίστρια και ηθοποιό, Jane Birkin.

05. Η Hermès ήταν ένα από τα πρώτα luxury brands που απέκτησε e-shop το 2001.

06. Το κλασικό πορτοκαλί κουτί της συσκευασίας στην αρχή είχε κρεμ χρώμα και επιχρυσωμένη μπορντούρα ενώ στη συνέχεια, έγινε mustard yellow με καφέ περίγραμμα. Το σημερινό του πορτοκαλί απέκτησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, περισσότερο τυχαία, αφού οφειλόταν στην έλλειψη των αρχικών υλικών.

07. Για να φτιαχτούν 1000 από τα περίφημα μεταξένια κασκόλ (carrés) του οίκου, χρειάζεται κλωστή με απόσταση που αναλογεί σε αυτήν από την γη έως το φεγγάρι.

08. Κάθε κατάστημα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να αναδεικνύει τη σχέση ανάμεσα στο brand και την τοποθεσία όπου αυτό βρίσκεται.

09. Πέρα από την προφανή στιλιστική του προσφορά, το brand έχει καταπιαστεί και με τον τομέα της φιλανθρωπίας. Από το 2008, το Fondation D’Enterprise Hermès βοηθά την καλλιτεχνική δημιουργία, με δέσμευση στην εκπαίδευση και την περιβαλλοντική συνείδηση.

 

Από την Νατάσσα Σχοινά 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here