Bella Hadid: Από την πασαρέλα της Victoria’s Secret στη νέα καμπάνια της Nike

 

To νεαρό μοντέλο προκαλεί συζητήσεις γύρω από την προσωπική και επαγγελματική του ζωή

Λίγες ημέρες πριν στην πιο διάσημη επίδειξη του πλανήτη – φυσικά αναφερόμαστε στο show της Victoria’s Secret – που αυτή τη φορά έγινε στο Παρίσι, το ενδιαφέρον δεν συγκέντρωσαν μόνο τα όμορφα μοντέλα και τα τεράστια φτερά, αλλά και το συγκινητικό ραντεβού της Bella Hadid στην πασαρέλα με τον πρώην της που συνόδευε το σόου με τα τραγούδια του. Ο Weeknd και η Bella Hadid ανακοίνωσαν στις 10 Νοεμβρίου τον χωρισμό τους στα μέσα, δηλώνοντας ότι το πρόβλημα δεν ήταν η ίδια η σχέση, αλλά τα πιεστικά τους προγράμματα.
Μετά από ένα χρόνο που πέρασαν μαζί, φυσικά η απόφαση δεν πρέπει να ήταν εύκολη, και αυτό επιβεβαιώθηκε και από λήψη ενός συνεπιβάτη που έπιασε το διάσημο μοντέλο να κοιτάζει στο κινητό της φωτογραφίες του πρώην της κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η έκφρασή της στην πασαρέλα, άλλωστε, δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες, όπως και το γεγονός ότι πέρασαν το βράδυ μαζί χορεύοντας μετά το σόου:

bella-hadid-and-the-the-weeknd-2016-victorias-secret-fashion-show-in-paris-2

Τα νέα της όμως δεν σταματούν εκεί, μια που η Bella βρέθηκε παράλληλα στο επίκεντρο της επικαιρότητας και για τα νέα της επερχόμενης συνεργασίας της με τη Nike, που ανακοινώθηκε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram. To 20χρονο μοντέλο εντάχθηκε κι επίσημα στο δυναμικό του αθλητικού κολοσσού για το λανσάρισμα της καμπάνιας New York Made (#NYMade) και πόζαρε μπροστά στο δικό της billboard για να διαδώσει τη συνεργασία.

bella-hadid7

Τα νέα, όμως, δεν εκλήφθησαν θετικά από όλους τους αποδέκτες, αφού πολλοί fans του sportswear έσπευσαν να κριτικάρουν το brand για την επιλογή ενός μοντέλου με μη αθλητικό σωματότυπο, αντίθετα στην μέχρι τώρα λογική του. Για την ίδια την Bella, όμως, τα λόγια ήταν ακόμα πιο σκληρά, χαρακτηρίζοντάς την ως «αφύσικα λεπτή» και ως «λάθος πρότυπο για τα μικρά κορίτσια» ενώ οι αναρτήσεις έφτασαν να λένε ότι «Δεν είναι αθλήτρια. Ας μποϊκοτάρουμε τη Nike», «Την αγαπώ αλλά ως μοντέλο για τη Nike μοιάζει υποσιτισμένη κι ανθυγιεινά αδύνατη».

Αυτό που είναι καλό, βέβαια, να ειπωθεί σε αυτό το σημείο είναι ότι το body shaming δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες με παραπάνω κιλά από αυτό που θεωρείται «ιδανικό», αλλά και σε εκείνες που έχουν λιγότερα. Γιατί δεν μπορείς να λες ρατσιστή κάποιον επειδή συμπεριέλαβε έναν άλλον τύπο σώματος στο brand του πέρα από τον έναν που πρεσβεύει, όταν, μάλιστα, εσύ ο ίδιος γίνεσαι ρατσιστής αποκλείοντας ένα μέρος των γυναικών για να τον κατηγορήσεις.

Το ότι κάποια γυναίκα μπορεί να ανήκει στην πιο skinny κατηγορία δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό είναι κάτι ανθυγιεινό, όπως το ίδιο ισχύει και για εκείνη που ανήκει στην πιο πληθωρική. Ο κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από το φύλο του, έχει το δικό του σώμα με τις δικές του ιδιαιτερότητες κι αν θέλουμε τα παιδιά να έχουν υγιή πρότυπα, το μόνο που πρέπει να τους διδάξουμε είναι ακριβώς αυτό!

Καιρός, λοιπόν, να σταματήσουμε να αφήνουμε μερικά νούμερα να ορίζουν εμάς και τους γύρω μας και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, όπως ακριβώς αυτός είναι!

 

Από την Νατάσσα Σχοινά 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here