Ελληνικές συμμετοχές στο #McQueenCreators

Η διαδικτυακή πρωτοβουλία #McQueenCreators μας προσκαλεί να εκφράσουμε τα δημιουργικά μας όρια όσο μένουμε σπίτι. Έχοντας στόχο να ξυπνήσει την ζωτική ανάγκη για έκφραση όσο συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε καραντίνα, η δεύτερη ανοιχτή πρόσκληση είναι ήδη σε εξέλιξη. Αφορά την κατασκευή τρισδιάστατων λουλουδιών που παραπέμπουν σε δημιουργίες του οίκου Alexander McQueen και είναι φτιαγμένα από απλά υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι.

Οι “δικές μας” συμμετοχές

Η δεύτερη φάση του project #McQueenCreators ξεκίνησε αργά την Παρασκευή. Και οι συμμετοχές πήραν φωτιά μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εμείς σκανάραμε εκατοντάδες αναρτήσεις και ξεχωρίσαμε για εσάς τις πιο εντυπωσιακές συμμετοχές από την Ελλάδα.

H Χριστίνα Σαββάκη δημιούργησε ένα πραγματικό έργο τέχνης για το #mcqueencreators

Εικαστική άποψη

Η Χριστίνα Σαββάκη είναι εικαστικός. Και η ιδιότητά της είναι εμφανής αν ρίξεις μια προσεκτική ματιά στην συμμετοχή της στη δεύτερη φάση του #mcqueencreators. Άκρως ποιητικό, το χρυσάνθεμο της Χριστίνας δεν είναι απλά φτιαγμένο από χαρτί. Είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης δημιουργημένο από δεκάδες μακρόστενα καμμένα κομμάτια vintage χάρτη.

Βιώσιμο αριστούργημα

Η Φαίη Παπακωνσταντίνου άντλησε έμπνευση από τα ανθισμένα τακούνια της καλοκαιρινής κολεξιόν McQueen. Συμμετείχε στο project δημιουργώντας ένα εξαιρετικό τρισδιάστατο λουλούδι φτιαγμένο από πλαστικά μπουκάλια.

Οι μικτές τεχνικές έδωσαν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στη συμμετοχή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Maison Faliakos, Βενέδικτου Αντύπα.

Επώνυμη συμμετοχή

Οι επώνυμες συμμετοχές έκαναν τη διαφορά στο δεύτερο δημιουργικό κάλεσμα του #mcqueencreators. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε αυτή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Maison Faliakos, Βενέδικτου Αντύπα. Το τρισδιάστατο λουλούδι του ήταν φτιαγμένο με περίτεχνα ζωγραφισμένες μικτές τεχνικές και περιλάμβαναν ύφασμα και χαρτί.

Οι απίστευτες λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά στη συμμετοχή της Κλεοπάτρας Βερώνη

Η δύναμη της λεπτομέρειας

Η Κλεοπάτρα Βερώνη σπουδάζει σχέδιο μόδας. Κι αν κρίνουμε από την συμμετοχή της στο δεύτερο δημιουργικό κάλεσμα του οίκου McQueen, έχει κάθε λόγο να πάει μπροστά. Οι απίστευτες λεπτομέρειες της δημιουργίας που εντοπίσαμε στο #mcqueencreators, μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Φτιαγμένα από χαρτί

Παράδειγμα για μίμηση, η Ευαγγελία Μπουμπούρη εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δημιουργικές της ικανότητες όσο μένει σπίτι. Για τη δεύτερη συμμετοχή της στο #mcqueencreators δημιούργησε δύο περίτεχνα τρισδιάστατα λουλούδια της ήταν φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο από χαρτί.

Κείμενο, Λένα Παπαχριστοφίλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here