Ελληνική δημιουργικότητα #McQueenCreators

Η Ελληνική δημιουργικότητα πρωταγωνιστεί ξανά στο #McQueenCreators. Αυτή την εβδομάδα το δημοφιλές online challenge αντλεί έμπνευση από την τέχνη του χειροποίητου κεντήματος. Αριστερά: λεπτομέρεια από δημιουργία Alexander McQueen. Δεξιά: ελληνική συμμετοχή της PenelopeKapa

Έχοντας συγκεντρώσει ήδη σχεδόν 19.000 συμμετοχές, το διαδικτυακό project #McQueenCreators δικαιώνει όλους εμάς που το αγαπήσαμε και το στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή. Αποφασισμένη να ενεργοποιήσει την ανάγκη μας για έκφραση εν όψει καραντίνας, κάθε εβδομάδα η δημιουργική ομάδα Alexander McQueen ανακοινώνει ένα νέο θεματικό challenge μέσω του λογαριασμού του οίκου στο instagram.

Μια χρυσαφένια μέλισσα

Το θέμα του τέταρτου κατά σειρά challenge ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες. Είναι αφιερωμένο στην τέχνη του κεντήματος, της χειροποίητης τεχνικής που πρωταγωνιστεί διαχρονικά στις δημιουργίες του οίκου. Πηγή έμπνευσης για το νέο “επεισόδιο” του #McQueenCreators, ένα χρυσαφένιο μοτίβο σε σχήμα μέλισσας από την καλοκαιρινή κολεξιόν Alexander McQueen του 2013. Αν το έχεις με το κέντημα, δημιούργησε, φωτογράφησε και μοιράσου την δική σου μοναδική εκδοχή στο instagram, προσθέτοντας το hashtag #McQueenCreators στην ανάρτησή σου.

Οι “δικές μας” συμμετοχές

Οι πρώτες αξιόλογες ελληνικές συμμετοχές του νέου δημιουργικού “επεισοδίου” #McQueenCreators είναι ήδη online. Τις εντοπίσαμε και τις μοιραζόμαστε μαζί σας. Μείνετε συντονισμένοι καθώς θα συνεχίζουμε να προσθέτουμε επιλεγμένες συμμετοχές έως τις 5 Μαΐου που ολοκληρώνεται το challenge.

Διαφορετική προσέγγιση

Μας αρέσει η διαφορετική ματιά της Ευαγγελίας Νικολάου από την Αθήνα. H διάφανη κεντημένη μέλισσα της ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές γιατί πολύ απλά δεν μοιάζει με καμιά άλλη. Στα συν η χρήση πρωτότυπων υλικών και η καλλιτεχνική φωτογράφιση που μας κίνησε το ενδιαφέρον.

Οι λαμπερές ματιέρες της Πηνελόπης

Η συμμετοχή της Penelopekapa αιχμαλώτισε αμέσως το ενδιαφέρον της καλλιτεχνικής ομάδας McQueen. Εναρμονισμένη με την αισθητική του οίκου, είναι μια από τις αγαπημένες εκδοχές του project. Οι μπαρόκ πέρλες και οι σκουρόχρωμες χάντρες παντρεύονται τέλεια με την διάφανη λάμψη των κρυστάλλων της σύνθεσης.

Αιθέριες διαφάνειες

Την πρώτη φορά που ξεχωρίσαμε δημιουργία της Φαίης Παπακωνσταντίνου ήταν για τη συμμετοχή της στο τρισδιάστατο challenge του #McQueenCreators. Αυτή τη φορά μας μαγεύει ο τρόπος με τον οποίο εστιάζει στις λεπτομέρειες και η εξαιρετική χρήση υλικών που παίζουν με την λάμψη και τη διαφάνεια.


Tassos Ntove

Εντυπωσιακή συμμετοχή

Το μεγάλων διαστάσεων έργο του Tassos Ntove είναι μια ακόμα εντυπωσιακή συμμετοχή που ξεχωρίσαμε παρακολουθώντας την εξέλιξη του εβδομαδιαίου δημιουργικού challenge #McQueenCreators. Μια ματιά στο προφίλ του Τάσου στο instagram ήταν αρκετή για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για τον ταλαντούχο σχεδιαστή που έλαβε την δεύτερη θέση στο περσινό Project Runway Greece.

Αν έχετε ήδη λάβει μέρος η αν σκοπεύετε να στείλετε συμμετοχή στο #McQueenCreators έως τις 5 Μαΐου, ενημερώστε μας στέλνοντας μήνυμα στους λογαριασμούς του BEAUTE στο instagram η στο facebook. Κι αν είναι πραγματικά εξαιρετική, υποσχόμαστε να την φιλοξενήσουμε εμπλουτίζοντας τις #McQueenCreators επιλογές μας.

Κείμενο, Λένα Παπαχριστοφίλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here