Ένας αστέρας του streetstyle στο τιμόνι του οίκου Brioni

 

On the Job 

Δυνατό χαρακτήρα και τύπο, απίστευτη αίσθηση των trends και βέβαια το απαραίτητο μούσι, δεν υπάρχει κάτι που ο Justin O’Shea να μην διαθέτει από όλα αυτά που χρειάζονται για να κερδίσει την θέση του Chief Designer στον οίκο Brioni. Ο Gianluca Flore, CEO του label ανακοίνωσε την είδηση λίγες ημέρες πριν στις 23 Μαρτίου και έτσι ο global fashion director του online πολυτελούς καταστήματος MyTheresa.com μεταπηδά μετά από επτά χρόνια στην ηγετική θέση του κορυφαίου ιταλικού οίκου ανδρικής μόδας. Σχέδιο μόδας μπορεί ο Αυστραλός να μην διαθέτει – όπως έχει δηλώσει ο ίδιος προτιμά να μαζεύει την εμπειρία του “on the job”, αλλά για τον οίκο Brioni αυτό δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο. Επιθυμία των Ιταλών δεν ήταν ένας διευθυντής με τα τυπικά πτυχία, αλλά ένας άντρας που να έχει αίσθηση του catwalk αλλά και του “πεζοδρομίου”, και που να μπορεί να συνδυάσει την απόλυτη κομψότητα με μια rock διάθεση για καινοτομικές ιδέες και στόχο την επιτυχία.

Για την ιστορία: O οίκος Brioni ιδρύθηκε το 1945 και έκτοτε δημιουργεί κουστούμια – ορόσημα που έχουν φορεθεί μάλιστα από πολλούς ερμηνευτές του James Bond  – από τον GoldenEye μέχρι το Casino Royale – και κοστίζουν από 8,000 έως 45,000 δολάρια (ouch). Η Brioni έχει σήμερα 1.200 υπαλλήλους και από το 2011 ανήκει πλέον στον όμιλο Kering, μαζί με τους οίκους Gucci, Alexander McQueen και Stella McCartney, μεταξύ άλλων.

Καλωσορίζοντας τον κύριο Ο’Shea στην νέα του θέση η διευθύντρια του οίκου, Grita Loebsack, δήλωσε: “Ο Justin φέρνει μαζί του μια ολιστική προσέγγιση της μόδας και μια ισχυρή κατανόηση της επιχειρηματικής πλευράς της, πιστεύω λοιπόν ότι θα βάλει την υπογραφή του στον οίκο με το προσωπικό του όραμα.”

Και τι λέει ο ίδιος; Ότι η μετακίνησή του στον οίκο Brioni ήταν μια εύκολη απόφαση: “Η ανδρική αγορά σήμερα προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες και ο συγκεκριμένος οίκος διαθέτει όλα τα κομμάτια του παζλ – την τεχνική, την ποιότητα και ένα απίστευτο αρχείο. Ανυπομονώ να ερμηνεύσω εκ νέου αυτά τα στοιχεία και να τα συνδέσω με τον πελάτη του σήμερα”.

dotcomTemplate03FCBerlinp3

The Creative Ones: Με την επί πολλά χρόνια σύντροφό του, Veronika Heilbrunner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here