Επίσκεψη στο “Καλειδοσκόπιο” της Ioanna Kourbela

 

Βραδιά Μόδας με αθηναϊκό αέρα  

Πριν από λίγες ημέρες, βρεθήκαμε μπροστά στην ιδανική αφορμή μόδας για να επισκεφθούμε την Πλάκα. Εκεί, κρυμμένο ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, βρεθήκαμε στο flagship κατάστημα της Eλληνίδας σχεδιάστριας Ιωάννας Κουρμπέλα για να δούμε από κοντά την ολοκαίνουρια pret-a-porter συλλογή της με το ονειρικό όνομα «Καλειδοσκόπιο».  

Το ωραίο mood που επικρατούσε με το που φτάσαμε το εξηγήσαμε αμέσως μόλις περιηγηθήκαμε στη συλλογή. Φωτεινό και γλυκό μαζί κόκκινο, υπέροχα και απαλά καλοκαιρινά υφάσματα, πεντακάθαρο λευκό σε μια ultra-chic ανταλλαγή απόψεων με το κλασικό μαύρο, και σαν επιστέγασμα ένα μεταξωτό αριστούργημα που δημιούργησε το ίδιο το brand και θυμίζει από μακριά denim (μαζί με το απαραίτητο Bulldog Perfect Gin Tonic) μας ανέβασαν αμέσως τη διάθεση.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της συλλογής; Η έμπνευση, όπως μάθαμε, βρίσκεται πίσω από το διαχρονικό καλειδοσκόπιο σαν παιχνίδι, το οποίο επιτρέπει τη διέλευση του φωτός και γίνεται το οπτικό πρίσμα, κατά κάποιο τρόπο μέσα από το οποίο μπορούμε και εμείς να δούμε την συλλογή Ioanna Kourbela Spring Summer 2016.

Το ανθρώπινο είδωλο αναλύεται μέσα από τους πολλαπλούς καθρεφτισμούς, όπου η συμμετρία και η ισορροπία είναι απαραίτητες. Βέβαια μία εικόνα μέσα απ’ το Καλειδοσκόπιο έχει παράλληλα και αναφορές στην αρχιτεκτονική και στη γλυπτική, δίνει έμφαση στη συμμετρία και η μαθηματική αυτή χροιά δεν λείπει από την αρμονία των ρούχων που είδαμε. Παρατηρήσαμε ακόμη ημιδιαφανή σχέδια να επαναλαμβάνονται σε αέρινα υφάσματα και σε περίτεχνες πλέξεις και έντονες επιρροές 70’s.

Η λεπτομέρεια που ξεχωρίσαμε: Για πρώτη φορά στα αξεσουάρ ενσωματώθηκαν από την σχεδιάστρια νέα υλικά. όπως πηλός αναγεννημένος σε πολύτιμη πορσελάνη και bronze δέρμα, που φώτισε γλυκά τις θαμπές αποχρώσεις και λείανε τις ματ υφές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here