Γιατί θα μπορούσε η Louis Vuitton να μηνύσει ένα εστιατόριο;

Τηγανητά κοτόπουλα με την επωνυμία του γαλλικού οίκου; Κι εμείς θα κάναμε μήνυση!

Μετά τη νομική διαμάχη της Moschino με τα McDonald’s που οι δεύτεροι κατηγορούσαν τους πρώτους ότι τους έκλεψαν το logo του brand, άλλος ένας οίκος μπαίνει στο «παιχνίδι» αλλά αυτήν τη φορά περισσότερο στη θέση του επιθετικού παρά του αμυνόμενου.

Ο λόγος για την αγαπημένη όλων μας, Louis Vuitton, που στη θέα και μόνο του εικονικού λογότυπου να κοσμεί chicken fingers και τηγανητές πατάτες θέλησε να παρέμβει άμεσα για να διορθώσει αυτό το επίπονο οπτικά λάθος. Από τις σακούλες του take away μέχρι τα περιτυλίγματα των φαγητών, όλα έφεραν το λογότυπο του γαλλικού οίκου. Το αποκορύφωμα ήταν ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να ήταν ιδιαιτέρως περήφανοι για το κατόρθωμά τους, αφού δεν κράτησαν καθόλου χαμηλό προφίλ και έδωσαν στο εστιατόριο το όνομα «Louis Vuiton Dak» για να το διαφημίσουν!

 

CgYzW4EUAAADO91

 

Ευτυχώς, η διαμάχη στέφθηκε με επιτυχία για τη γαλλική πλευρά, η οποία κατάφερε να αποσπάσει 12.750 δολάρια από το εστιατόριο, ποσό όχι τόσο σημαντικό για το brand όσο η δικαίωση που απόλαυσε και το γεγονός ότι κατάφερε να διαφυλάξει το πολύτιμο logo του. Ο ιδιοκτήτης, ωστόσο, του εστιατορίου συνέχισε το θέατρο του παραλόγου και πρότεινε να το μετονομάσει σε «chaLOUISVUI TONDAK», προσπάθεια που έπεσε στο κενό και δεν μπορούμε να πούμε ότι εκπλαγήκαμε με αυτό.

Τέλος καλό, όλα καλά, Louis Vuitton!

 

Από την Νατάσσα Σχοινά 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here