Γνωρίζατε ότι το Άμστερνταμ έχει τη δική του βιβλιοθήκη μόδας;

 

«Δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο στον κόσμο από μία ιδέα που ήταν ώρα να έρθει»

Αυτό μπορούσε να διαβάσεις κανείς στην πινακίδα έξω από το τότε υπό κατασκευή κατάστημα ρούχων και ποιος θα ήθελε να διαφωνήσει;

Τρεις αδερφές, η Angela, η Diana και η Elisa Jansen ένωσαν τις δυνάμεις τους με την τέταρτη της ομάδας, Suzanne Smulders και μετέφεραν αυτό που σαν ιδέα προϋπήρχε στη Νέα Υόρκη (Albright Fashion Library). Μία βιβλιοθήκη μόδας απ’ όπου μπορεί η κάθε υποψήφια πελάτης να δανείζεται τα κομμάτια που της αρέσουν για την αντίστοιχη περίσταση που τα χρειάζεται και να επιστρέφει κάθε φορά και για νέες επιλογές, χωρίς να είναι αναγκασμένη να ξοδεύει εξωφρενικά ποσά αγοράζοντάς τα. «Θέλαμε να δούμε εάν υπάρχει ανάγκη για αυτό το concept και μαζέψαμε πληροφορίες από ειδικούς του χώρου, όπως επίσης και πιθανούς καταναλωτές», δήλωσαν. Στην αρχή, λοιπόν, άνοιξαν έναν πιλοτικό κατάστημα ενώ το LENA Fashion Library άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το Δεκέμβριο του 2014.

αρχείο λήψης

Η ιδέα βασίζεται στο γρήγορες αλλαγές που συμβαίνουν στο χώρο της μόδας και τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις που αυτός απαιτεί για να συμβαδίσεις μαζί του. Κάπως έτσι, η LENA έχει φτάσει να έχει σήμερα περίπου 900 κομμάτια για καθημερινές –κατά βάση- εξόδους, με τα μισά περίπου από αυτά να είναι vintage.

Οι πελάτες του πρωτότυπου καταστήματος αγοράζουν μία μηνιαία συνδρομητική κάρτα που ξεκινάει από τα 19.95 ευρώ και με κάθε ρούχο που «πιστώνεται» σε αυτή, αποκτώνται και οι αντίστοιχοι πόντοι. Όσο για τα μέλη, στην τελευταία καταγραφή τους τον Ιανουάριο ανέρχονταν στα 280, ενώ το κοινό απαρτίζουν γυναίκες από 18 έως 60 ετών. «Έχουμε πολλά αιτήματα από ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που ενδιαφέρονται για το concept μας», είπε η Suzanne Smulders μετά την επιτυχία του εγχειρήματος.

 

Από την Νατάσσα Σχοινά 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here