Η Gill Button και οι μπογιές της σχεδιάζουν τις πασαρέλες του κόσμου από την αρχή

Εικαστικές περιπλανήσεις

Ένα σημαντικό κομμάτι της δημιουργικής σκέψης σήμερα αφιερώνεται (και καταναλώνεται) στα social media. Μεγάλη πρόκληση της προσφοράς στο κοινό μιας συντετμημένης, 100% compact και παρόλα αυτά ολοκληρωμένης εμπειρίας που αποτυπώνει επιτυχημένη την εικόνα ενός brand, είτε μιλάμε για μια απλή φωτογράφηση, είτε για ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων στο Instagram ή το Snapchat. Φυσικά η διάρκεια αυτή θα συνεχίσει να αυξάνεται και να αυξάνεται προκειμένου να γίνει όλο και πιο κερδοφόρα, όλο και πιο κερδοφόρα. Παρόλα αυτά. Πόση διάρκεια μπορεί πράγματι να έχει μια φωτογραφία σε κάτι τόσο ρευστό όσο μία ροή αρχικής σελίδας;

Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως τα έργα της Gill Button, για παράδειγμα, μια μικρή αλλά αποτελεσματική διαμαρτυρία ενάντια στην παροδικότητα αυτή. Ένας μετά τον άλλο μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως ο Valentino, οργανώνουν διαγωνισμούς σχεδίου και ζητούν από τους fashion illustrators να βγουν από την αφάνεια της τελευταίας δεκαετίας και να επιστρέψουν με τα μολύβια τους στην πρώτη σειρά των επιδείξεων. Η παρουσία τους κρίνεται και πάλι απαραίτητη και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους αποκτά σταδιακά αξία, όπως πολύτιμο σιγά-σιγά γίνεται και οτιδήποτε χειροπιαστό μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο αλγόριθμους και pixels.

Λαδομπογιά στην οθόνη: Τι ακριβώς κάνει η Gill Button, αναρωτιέστε; Τίποτα το κοσμοϊστορικό, ουσιαστικά, απλώς απαθανατίζει τα looks που εμφανίζονται στις πασαρέλες με λαδομπογιά, φωτίζει λίγο τα χρώματα, και γεμίζει με δυναμικές πινελιές οθόνες προβολής με τα έργα της. Ιμπρεσιονιστικές επιρροές υπάρχουν απεριόριστες, με τονισμένες ασυμμετρίες και ατέλειες που τελικά ενισχύουν ακόμη περισσότερο το μήνυμα: Η μόδα δεν έχει να κάνει με την τελειότητα, αλλά με την ιδέα αυτής.

Η Gill και η μόδα: Η πρώτη συνεργασία έγινε με τον οίκο Gucci για το τελευταίο project του οίκου που έτρεξε στο Instagram τον περασμένο Νοέμβριο. Τον Μάρτιο ακολούθησε η δεύτερη, αυτή τη φορά με τον Dries van Noten για το οποίο σκιτσάρισε περίπου 1200 προσκλήσεις στο χέρι εμπνευσμένη, όπως και ο ίδιος σχεδιαστής, από την Marchesa Luisa Casati. Μάλιστα η εικόνα των σκούρων σκιασμένων ματιών που αποτυπωνόταν στις προσκλήσεις πέρασε και στο μακιγιάζ των μοντέλων στην επίδειξη που ακολούθησε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here