Μεγάλα ονόματα, ηχηρές αποχωρήσεις

UNSPECIFIED LOCATION - OCTOBER 2012: (EDITORS NOTE: This image was provided in B&W, a colour version is NOT available) In this handout image provided by Yves Saint Laurent, Hedi Slimane, Yves Saint Laurent Designer poses during a portrait session in October, 2012. (Photo by Yves Saint Laurent via Getty Images)

Coming and Going

Μετά τον Raf Simons από τον Dior, τον Alessandro Sartori από τον Berluti, και πιο πρόσφατα ακόμη τον Massimiliano Giornetti που ολοκλήρωσε τη θητεία του στον οίκο Salvatore Ferragamo μετά από 16 χρόνια, άλλη μία μεγάλη και σημαντική αποχώρηση έρχεται να ταράξει τον κόσμο της μόδας.

Ο Hedi Slimane διατηρούσε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στον Yves Saint Laurent, και ήταν υπεύθυνος για την συλλογή prêt-à-porter του ιστορικού γαλλικού οίκου. Ελάχιστο καιρό μετά την άφιξή του φρόντισε να αλλάξει το λογότυπο αλλά και το όνομα της συλλογής σε Saint Laurent και μετέφερε την έδρα της καλλιτεχνικής ομάδας από το Παρίσι στο LA. O  François-Henri Pinault, πρόεδρος του Ομίλου Kering, δήλωσε σχετικά : “Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Yves Saint Laurent έζησε ένα μοναδικό κεφάλαιο της ιστορίας του. Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στον Hedi Slimane, και σε ολόκληρη την ομάδα του Saint Laurent, που άνοιξαν το δρόμο για μια νέα, επιτυχημένη και προσανατολισμένη προς το μέλλον πορεία του κλασικού αυτού fashion brand”. Ο διάδοχος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, μέχρι τότε όμως μπορούμε να θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του σχεδιαστή.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here