Μια μοναδική συναυλία του θρυλικού John Cale στη Fabrica της Benetton

 

Την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, ο John Cale, αδερφή ψυχή και συνιδρυτής με τον Lou Reed του θρυλικού συγκροτήματος The Velvet Underground βρέθηκε στο ερευνητικό κέντρο επικοινωνίας Fabrica, του Ομίλου Benetton, για μία και μοναδική συναυλία στην Ιταλία.

Ένας πρωτοπόρος μουσικός, αξιόλογος παραγωγός δίσκων, συνθέτης soundtrack και φημισμένος για τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως οι Stooges, Nico, Patti Smith, Nick Drake και Modern Lovers του Jonathan Richman, ο John Cale έπαιξε άλμπουμ Music For A New Society, που κυκλοφόρησε από τη θρυλική Ze Records, και το άλμπουμ Songs For Drella,  τραγούδι που συνέθεσε με τον Lou Reed και είναι αφιερωμένα στον φίλο τους Andy Warhol) μέχρι και πιο πρόσφατα κλασσικά τραγούδια των Velvet Underground.

John_Cale_Fabrica_ph_Marco_Zanin_E8A8456
Το 2017 γιορτάζονται τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος και πρόσφατα ο John Cale βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy για λογαριασμό του συγκροτήματος.

Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα Summer in Fabrica, που περιλαμβάνει συναυλίες και βραδιές με DJ sets αφιερωμένες στη μουσική που έγραψε ιστορία.

John_Cale_Fabrica_ph_Marco_Zanin_E8A8663

Η Fabrica είναι το ερευνητικό κέντρο επικοινωνίας του Ομίλου Benetton. Ιδρύθηκε το 1994 και αποτελεί το όραμα του Luciano Benetton. Προσφέρει σε νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο μία ετήσια υποτροφία κατά τη διάρκεια της οποίας εκπονούν επικοινωνιακά projects που αφορούν στο design, την οπτική επικοινωνία, τη φωτογραφία, το βίντεο και τη μουσική.

www.fabrica.it

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here