Μόδα και Πολιτική: ένα μείγμα που φοριέται

 

Η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος των ΗΠΑ εμπνέει διάσημους σχεδιαστές και μία Limited Edition συλλογή

Η συλλογή με τίτλο Made for History περιλαμβάνει ένα λευκό T-Shirt του Marc Jacobs, στο οποίο απεικονίζεται το πρόσωπο της Clinton με τα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας, κόκκινο, λευκό και μπλε. Οι Maxwell Osborne και Dao-Yi Chow της Public School δημιούργησαν με τη σειρά τους μία μπλούζα με το σύνθημα “Make Herstory”, ενώ στην πολύχρωμη δημιουργία της Tory Burch αναγράφεται το σύνθημα “Women’s Rights are Human Rights”.

Αναφορικά με το Τ-Shirt που πωλείται σε τιμή περίπου 40 ευρώ, ο Marc Jacobs δήλωσε: “Η υποστήριξή μου για την Hillary στηρίζεται στο ότι πιστεύουμε και οι δύο στην ίση μεταχείριση. Είμαι περήφανος που μπορώ να μοιραστώ αυτό το T-Shirt με το κοινό– σαν ένα σύμβολο του αγώνα για τα ίσα δικαιώματα, την πρόοδο που έχουμε πετύχει ήδη, και την ελπίδα για ακόμη μεγαλύτερη στο μέλλον με την Hillary ως Πρόεδρο.”

Η συλλογή Made for History‘ αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα της καμπάνιας μας” λέει η Kristina Schake, διευθύντρια επικοινωνίας της υποψήφιας Προέδρου. “Θα δώσει στους υποστηρικτές μας μια ξεχωριστή δυνατότητα να δείξουν τον ενθουσιασμό τους για την Hillary Clinton και να στηρίξουν την εκστρατεία της”.

Ιδιαίτερα το T-Shirt, που σχεδίασε ο Μarc Jacobs για την Hillary Clinton, βρήκε ήδη επώνυμους αγοραστές, ανάμεσά τους και η Kendall Jenner που παρουσίασε το μπλουζάκι σε φωτογραφία της στο Instagram. “Μπλούζα από τον Marc Jacobs, Ιστορία από την Ηillary Clinton”, έγραφε η λεζάντα. Ο ίδιος ο σχεδιαστής δεν παρέλειψε να φορέσει μία ανάλογη μπλούζα στο τέλος της επίδειξης της φθινοπωρινής του συλλογής. Βέβαια μία καλεσμένη της πρώτης σειράς έκανε ακριβώς την ίδια επιλογή και μάλλον τράβηξε περισσότερο τα βλέμματα, καθώς δεν ήταν άλλη από…. την ίδια την Anna Wintour! Φαίνεται ότι η μόδα έχει επιλέξει ήδη την δική της Πρόεδρο και δεν διστάζει να πει την γνώμη της δυνατά.

c3de727f5f7e312a8af0ebd5564a8d374bfd617d

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here