Ο Stefano Pilati αποχωρεί από τον οίκο Ermenegildo Zegna

Ένας ακόμη μεγάλος οίκος μένει άξαφνα χωρίς σχεδιαστή και οι λίγοι δεν είναι μόνο γνωστοί, αλλά και πολλοί. 

Αυτή τη φορά το “αντίο” λέει ο Stefano Pilati στο label Ermenegildo Zegna Couture μετά από ένα σεβαστό για τα σημερινά δεδομένα διάστημα συνεργασίας. Ο σχεδιαστής “αποβιβάστηκε” τον Ιανουάριο του 2013 με αποστολή του να δώσει έναν πιο φρέσκο αέρα σε έναν οίκο παραδοσιακά αυστηρό και πάντα μετρημένο. Η ανακοίνωση που έγινε στις 3 Φεβρουαρίου επιβεβαίωσε την απόφαση και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, μια που ο Pilati δεν θα σχεδιάσει νέα συλλογή μετά από εκείνη του Ιανουαρίου.

Ο Gildo Zegna δήλωσε σχετικά: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Stefano για την συνεισφορά του στην εταιρεία μας. Θέλαμε να αναπτύξουμε ένα πειστικό σημείο αναφοράς σε θέματα μόδας και στιλ και αυτό το πετύχαμε”. Αλλά και ο σχεδιαστής δεν δείχνει πικραμένος: “O Gildo Zegna και εγώ αποφασίσαμε κατόπιν συζητήσεων ότι η αποστολή για την οποία προσλήφθηκα έχει εκτελεστεί. Είμαι πια έτοιμος να επικεντρωθώ σε άλλα projects”.

Τα σημάδια βέβαια ήταν εκεί, μια που ο σχεδιαστής είχε ήδη παραιτηθεί από το τιμόνι της Agnona, του γυναικείου brand του οίκου για να συγκεντρωθεί στις άλλες του υποχρεώσεις. Φήμες, ωστόσο, λένε ότι ένας πιθανός λόγος για την αποχώρηση του designer ήταν ίσως η προσέγγιση Υψηλής Ραπτικής που ακολουθούσε, η οποία απείχε αρκετά από τις επιθυμίες του κοινού που ακολουθούσε το συγκεκριμένο brand. Σε αυτό ερχόταν να προστεθεί και η σχετικά συγκρατημένη και συνεσταλμένη προσωπικότητα του Pilati που προτιμούσε να παραμένει στο παρασκήνιο, δίνοντας σπάνια συνεντεύξεις και κάνοντας ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις. Μήπως ο οίκος επιθυμούσε ένα πιο δυναμικό πρόσωπο με καλύτερες σχέσεις με τα Media; Μένει τώρα να περιμένουμε την συνέχεια… στην επόμενη ανακοίνωση!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here