Ο Βαγγέλης Κύρης στην έκθεση “Emotions of the Athletic body” του Armani

            O διάσημος Έλληνας φωτογράφος παρουσιάζει το έργο του στο Μιλάνο

“Emotions of the Athletic body”, ονομάζεται η καινούργια φωτογραφική έκθεση που διοργανώνει ο Ιταλός σχεδιαστής Giorgio Armani. Μερικοί από τους μεγαλύτερους φωτογράφους παγκοσμίως λαμβάνουν μέρος, με καινούργιες ή παλιές φωτογραφίες, απεικονίζοντας τη δυνατή σύνδεση του σχεδιαστή με τον Αθλητισμό. Ένας από τους συμμετέχοντες είναι ο Έλληνας φωτογράφος Βαγγέλης Κύρης.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες αποτελούσαν πάντα μια ωραία θεματολογία για τη φωτογραφία λόγω της φυσικής τους κατάστασης. Αυτή η παρατήρηση είχε κεντρίσει και το ενδιαφέρον του Βαγγέλη Κύρης, ο οποίος είχε καλέσει ανά περιόδους, μπροστά στο φωτογραφικό του φακό μεγάλα ονόματα του αθλητισμού. Με αφορμή το βιβλίο του Giorgio Armani ‘Facce da Sport/Faces of Sport’ το 2004 φωτογράφισε με ρούχα και εσώρουχα του σχεδιαστή αθλητές και αθλήτριες όπως τον Κώστα Θάνου, τις Κλέλια και Άννυ Πανταζή καθώς και το Λάμπρο Παπακώστα. Με τις εικόνες αυτές επιλέχθηκε, ανάμεσα σε πολλούς φωτογράφους, να λάβει μέρος στην τωρινή έκθεση του Armani “Emotions of the Athletic body” αποτυπώνοντας τη δική του ματιά για τον αθλητισμό.

Presentazione standard di PowerPoint

“Ο αθλητισμός ήταν ανέκαθεν ένα από τα πάθη μου”, λέει ο σχεδιαστής, “πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει τις ιδιότητες που μας βοηθούν να βελτιωθούμε ως άνθρωποι: αφοσίωση, θυσία, επιμονή και δύναμη για θέληση. Είναι όσο ευεργετικό το σώμα για το πνεύμα, καθώς δείχνει ότι δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς αφοσίωση”. Με την ενέργεια αυτή ο σχεδιαστής θα στηρίξει τους Special Olympics, την οργάνωση του αθλητισμού για τα άτομα με διανοητική αναπηρία.

vangeliskyris

Βαγγέλης Κύρης

Η έκθεση λαμβάνει μέρος στο μουσείο Armani/ Silos, Via Bergognone, 40, 20144 Milano, Italy. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 23 Σεπτεμβρίου – 27 Νοεμβρίου 2016. Οι συμμετέχοντες φωτογράφοι: Norman Watson, Steven Klein, Richard Phibbs, Kurt Markus, Howard Schatz, Aldo Fallai, Scotty Cunningham, Gianfranco Gorgoni, Francesco Escalar, Vangelis Kyris, Eric Nehr, Tom Munro, Cliff Watts, Stefano Guindani, David McKnight, Mert Alas & Marcus Piggott.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here