Ο Valentino προσφέρει 500εκ. ευρώ για τον οίκο Balmain

Εάν η πρόταση γίνει δεκτή, θα είναι η συμφωνία της χρονιάς

Πανικός έχει δημιουργηθεί στον κόσμο της μόδας, μετά την πρόταση του Valentino να αποκτήσει το μεγάλο του ανταγωνιστή, Balmain, έναντι του αστρονομικού ποσού του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η πρόταση έρχεται μετά τη φημολογούμενη επιθυμία των κληρονόμων του Alain Hivelin (που απεβίωσε το 2014) να πουλήσουν το εικονικό brand. Οι τελευταίοι φαίνεται να είχαν προσεγγίσει τη γαλλική συμβουλευτική εταιρεία οικονομικών, Bucéphale Finance, για να προωθήσουν την πώληση, η οποία και κοστολόγησε την εταιρεία στα 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ. Με βάση αυτό, τα 500 εκατομμύρια του Valentino είναι μάλλον μια ιδιαιτέρως γενναιόδωρη προσφορά.

Βέβαια, εάν όλα αυτά ισχύουν, ο ιταλικός οίκος πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς δεν είναι ο μοναδικός πλειοδότης. Ο οίκος Balmain έχει δεχτεί άλλες δύο προτάσεις, μία από έναν Αμερικανό επενδυτή και μία από ένα κινέζικο fashion group, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί τα ονόματά τους.

Επίσημες δηλώσεις από τις άμεσα ενδιαφερόμενες πλευρές προς το παρόν δεν έχουν γίνει, ούτε κι από τον creative director του γαλλικού brand, Olivier Rousteing, ο οποίος συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο να αναπτυχθεί η εταιρεία και να προσεγγίζει σήμερα ακόμα και πολύ νέες ηλικίες. Στα 20 τους, η Kendall Jenner και η Gigi Hadid αποτελούν δύο από τις πιο διάσημες νεαρές υποστηρίκτριες του.

 

Από την Νατάσσα Σχοινά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here