Οι σχεδιαστές του Calvin Klein αποχωρούν

 

Μουσικές καρέκλες

Το αγαπημένο παιχνίδι της μόδας συνεχίζεται με μία ακόμη μεγάλη αποχώρηση, αυτή τη φορά εκείνη του Italo Zucchelli από την ανδρική συλλογή αλλά και του Francisco Costa από το τιμόνι του Calvin Klein μετά από 13 ολόκληρα χρόνια. Η είδηση συνοδεύτηκε από την ανακοίνωση μίας “νέας παγκόσμιας δημιουργικής στρατηγικής” από τον οίκο μόδας που αποφάσισε να ακολουθήσει την ενωτική τάση της εποχής υπάγοντας όλα τα brands του κάτω από ένα κοινό “δημιουργικό όραμα”.

“Αυτή η δημιουργική στρατηγική σηματοδοτεί την έναρξη ενός ακόμη σημαντικού κεφαλαίου στην ιστορία του Calvin Klein”, δήλωσε ο CEO, Steve Shiffman, σε μία δήλωση ευχαριστώντας παράλληλα τον Costa για την προσφορά του και πράγματι αυτή δεν ήταν μικρή. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο σχεδιαστής κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σχεδιαστή της Χρονιάς για το 2006 και το 2008 του CFDA (Council of Fashion Designers America), το National Design Award το 2009 και απέσπασε άπειρες επαινετικές κριτικές για τις συλλογές του.

Στο επόμενο επεισόδιο:  Μετά την αποχώρηση του Raf Simons από το πόστο του στον οίκο Dior τον Οκτώβριο, οι φήμες τον τοποθετούν σε διάφορες θέσεις, με ισχυρότερη την ανάληψη του ρόλου της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στον Calvin Klein και στην θέση του Francisco Costa. Ακόμη τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, οπότε απλώς αναμένουμε νεότερες εξελίξεις.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here