Πώς να διαλέγετε ψηλοτάκουνα που δεν θα σας χτυπήσουν ποτέ

 

Υπάρχει ένα απλό κόλπο για να αναγνωρίζετε τα “επικίνδυνα” παπούτσια προτού τα αγοράσετε 

Δεν έχει σημασία αν ενδιαφέρεστε για ψηλές γόβες, πέδιλα, πλατφόρμες ή μπότες. Το πρόβλημα σε κάθε περίπτωση είναι το λεπτό τακούνι και αυτό αποτελεί δίλημμα – θα με χτυπήσει ή όχι; Όπως καλά ξέρουμε στο κατάστημα τα περισσότερα παπούτσια δείχνουν άνετα αν είναι στο νούμερό μας, αλλά η δυσάρεστη τροπή έρχεται πάντα αργότερα και μετά την πολύωρη χρήση. Μπορείτε ωστόσο να αποφύγετε τον πόνο με ένα απλό τρικ με ένα απλό τεστ δευτερολέπτων!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μετρήσετε την απόσταση ανάμεσα στο τακούνι και το υπόλοιπο παπούτσι που στηρίζει το πόδι σας. Εάν η απόσταση είναι μικρότερη των 2,5 εκατοστών είναι βέβαιο ότι θα υποφέρετε. Αντίθετα, από τα 3 εκατοστά και πάνω, η απόσταση θεωρείται ιδανική και η άνεση εγγυημένη.

Πώς εξηγείται: Όταν υπάρχει μικρότερη απόσταση ανάμεσα στην πατούσα και το τακούνι, τα δάχτυλα επωμίζονται μεγαλύτερο βάρος και αυτό προκαλεί την δυσφορία και τον πόνο που νιώθουμε. Όταν όμως η απόσταση είναι μεγαλύτερη, το βάρος του σώματος κατανέμεται πιο ομοιόμορφα σε όλο το πόδι, το βάδισμα γίνεται πιο ανάλαφρο και ο πόνος μειώνεται!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here