Προσοχή: Ο οίκος Ferragamo παρακολουθεί με microchip τις γόβες σας

Ο διάσημος οίκος περνάει στην αντεπίθεση με μια high-tech λύση κατά των απομιμήσεων

Αλήθεια, εσείς θα φορούσατε ένα ζευγάρι γόβες που μέσα στα τακούνια τους θα έκρυβαν ένα microchip; Δεν ρωτάμε τυχαία. Πλέον οι ποθητές δημιουργίες του οίκου Salvatore Ferragamo περιέχουν αυτό ακριβώς, και όχι μόνο στα παπούτσια αλλά και σε μια σειρά από τσάντες. Αυτή είναι η μέθοδος που βρήκε το διάσημο label για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απομιμήσεων και τις πωλήσεις στο eBay σε τιμές εξαιρετικά χαμηλότερες από εκείνες της αγοράς. Χάρη στα ενσωματωμένα αυτά chip μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει με ακρίβεια την αυθεντικότητα ενός παπουτσιού ή ενός αξεσουάρ. Βέβαια τα ηλεκτρονικά κομμάτια δεν είναι ορατά στα συγκεκριμένα κομμάτια. Μάλιστα ο μόνος τρόπος για να τα διαβάσει κανείς είναι με ένα ειδικό εργαλείο σε απόσταση τεσσάρων εκατοστών – δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείτε για θέματα tracking (εντοπισμού).

“Όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ για μία τσάντα, πολλές φορές την βαριούνται μετά πέντε-έξι μήνες και την πουλάνε στο eBay”, εξηγεί ο Greg Furman του Συμβουλίου Αγοράς Ειδών Πολυτελείας στη Νέα Υόρκη. “Έτσι όλο και περισσότερες μάρκες διαπιστώνουν ότι τα προϊόντα τους έχουν αξία μεταπώλησης που βέβαια χάνεται στο eBay.”Εάν οι πωλητές μπορούν και να ισχυριστούν ότι το προϊόν που προσφέρουν είναι αυθεντικό, η τιμή του θα ανέβει θεαματικά”.

Εκτός από την ενσωμάτωση chips στα παπούτσια, ο οίκος Salvatore Ferragamo συνεχίζει και τον πόλεμο κατά των απομιμήσεων με παραδοσιακό τρόπο. Την προηγούμενη χρονιά ανακάλυψε και κατήγγειλε περισσότερο από 12.400 παράνομα προϊόντα – απομιμήσεις με συνολική αξία 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων – περίπου 15,4 εκατομμύρια ευρώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here