Στη ντουλάπα της Betty Catroux

BETTY CATROUX x YVES SAINT LAURENT photo Steven Meisel

Το Μουσείο Yves Saint Laurent, Paris υποδέχεται την έκθεση Feminine Singular που φιλοξενεί 48 αυθεντικές δημιουργίες του θρυλικού μετρ της μόδας. Είναι όλες βγαλμένες από την περίφημη ιδιωτική συλλογή της στενής φίλης και διαχρονικής μούσας του Yves Saint Laurent, Betty Catroux.

Ο Yves Saint Laurent με την Betty Cartoux τη δεκαετία του 70.

Feminine Singular

«Η γοητεία. Το μυστήριο. Η σαγήνη. Αυτή η σχεδόν άνομη έλξη και όλα όσα εκπροσωπεί η αισθητική κληρονομιά του οίκου Saint Laurent, γίνονται αυτόματα απτά και κατανοητά συναντώντας την Betty Catroux.» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Antony Vaccarelo. Ο Vaccarelo επιμελήθηκε προσωπικά την έκθεση Feminine Singular επιλέγοντας χαρακτηριστικά κομμάτια από την γκαρνταρόμπα του απόλυτου fashion icon. Η δουλειά του δεν ήταν εύκολη. Βλέπετε η συλλογή της 75χρονης Cartoux περιλαμβάνει μόλις 180 αυθεντικές δημιουργίες Υψηλής Ραπτικής και 138 pret-a-porter κομμάτια με ετικέτα Yves Saint Laurent.

Από το πάρτι που έδωσε ο οίκος SAINT LAURENT προς τιμήν της Betty Cartoux. Εδώ η μούσα του Yves Saint Laurent, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, Anthony Vaccarelo.
Σακάκι από την προσωπική συλλογή της Betty Cartoux, στην έκθεση Feminine Singular

Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της στις 3 Μαρτίου και θα φιλοξενηθεί έως τις 11 Οκτωβρίου στο Μουσείο Yves Saint Laurent της Avenue Marceau.

Το κείμενο της Λένας Παπαχριστοφίλου δημοσιεύεται στο BEAUTE Μαρτίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here