Τα “φορέσιμα” γλυπτά της Charlotte Chesnais στην Αθήνα

Τα υπέροχα κοσμήματα της Charlotte Chesnais έρχονται επιτέλους στην Αθήνα.

Κάτι περισσότερο από σχεδιάστρια κοσμημάτων, η Charlotte Chesnais παρουσιάζει για πρώτη φορά τις δημιουργίες της στην Αθήνα προσκεκλημένη από τα i-D Concept Stores. Εύκολα αναγνωρίσιμη, η στιλιστική της άποψη κινείται σε τρεις άξονες. Φόρμες που παραπέμπουν σε γλυπτά, ευρηματικά ρευστά σχήματα και ενδιαφέρουσες επεξεργασίες.

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Charlotte Chesnais.
Τα υπέροχα κοσμήματα της Charlotte Chesnais έρχονται επιτέλους στην Αθήνα.

Ανάμεσα στο κόσμημα και στη γλυπτική

“Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να δημιουργώ όμορφα αντικείμενα. Με απρόσμενα ρευστά, δυναμικά και ξεκάθαρα σχήματα.” λέει η σχεδιάστρια αναφορικά με το όραμα της. “Για εμένα, τα κοσμήματα είναι μέσον έκφρασης σε μια διαρκή εξέλιξη ισορροπιών ανάμεσα στη φόρμα και στη χρησιμότητα.” Απόφοιτος του παριζιάνικου φυτώριου σχεδιαστών Studio Berçot, η Charlotte ξεκίνησε τη καριέρα της στη μόδα. Σταθμός εκκίνησης, η θητεία της στα ατελιέ του οίκου Balenciaga όπου εργάστηκε δίπλα στον Nicolas Ghesquière. Εκεί ξεκίνησε και το φλερτ της με το κόσμημα. Το πρώτο κομμάτι που σχεδίασε, ήταν ένα βραχιόλι για τον οίκο Balenciaga και στη πορεία συνεργάστηκε άλλες καταξιωμένες φίρμες. Ανάμεσά τους οι Kenzo, Mayet, Maison Kitsuné και Paco Rabanne, για λογαριασμό των οποίων συνεχίζει να δημιουργεί δερμάτινα αξεσουάρ και κοσμήματα.

Η αγαπημένη κοσμηματοποιός των fashion icons

Πριν πέντε χρόνια, η σχεδιάστρια ίδρυσε το brand κοσμημάτων Charlotte Chesnais που συνδυάζει πρωτοποριακό και διαχρονικό design. Κάτοχος του βραβείου ANDAM στη κατηγορία αξεσουάρ μόδας, η Chesnais δεν δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει. Οι δημιουργίες της διατίθενται από κορυφαίες μπουτίκ πολυτελείας και έχουν κερδίσει μια θέση στη καθημερινότητα των fashion icons. Εμείς ξεχωρίζουμε τις Naomi Campbell, Nicole Kidman, Leandra Cohen, Catherine Deneuve, Liya Kebede, Lou Doillon και Adele Exarchopoulos. Μικρά αντικείμενα τέχνης που θυμίζουν γλυπτά των Constantin Brancusi και Alberto Giacometti, οι δημιουργίες της Chesnais, ξεχωρίζουν με τη πρώτη ματιά. Όλες οι συλλογές κατασκευάζονται στη Γαλλία και διατίθενται σε ασήμι, βερμίλ και χρυσό 18 καρατίων.

Οι συλλογές κοσμημάτων και τα γλυπτά της Charlotte Chesnais θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα i-D Concept Stores από τη Τρίτη 7 Ιουλίου.

Κείμενο Λένα Παπαχριστοφίλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here