Τα Marks and Spencer συνεργάζονται με την Alexa Chung

Το style icon Alexa Chung, συνεργάζεται με τα Marks and Spencer για την συλλογή “Archive by Alexa”.

Tα εταιρικά αρχεία των Marks and Spencer που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο Leeds, αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες συλλογές του λιανεμπορίου, με πάνω από 100 χρόνια ιστορία και περισσότερα από 70.000 items, τα οποία ανήκουν στις κατηγορίες της ένδυσης και των ειδών σπιτιού. Τα αρχεία, έχουν συμπληρωθεί από το 1884 οπότε και ιδρύθηκε η εταιρεία, μέχρι και τις ημέρες μας και περιλαμβάνουν χειρόγραφα αρχεία, δημοσιεύσεις, φωτογραφίες και υλικό από ταινίες με προϊόντα του brand.

Πώς προέκυψε όμως η ιδέα του Steve Rowe της M & S να προσλάβει την fashionista Alexa Chung; Η απόφαση αποτελεί μία super smart εμπορική κίνηση και έρχεται ακριβώς ένα χρόνο μετά τον σχεδιασμό μιας σουέτ φούστας από την Chung για την εταιρεία, η οποία χάρισε στην Marcs & Spencer την μεγαλύτερη εκτόξευση των πωλήσεων τα τελευταία πέντε χρόνια! Το αισθητήριο της Alexa περί στιλ έχει πράγματι αναρίθμητες θαυμάστριες στην Αγγλία και η ίδια είναι εξαιρετικά δημοφιλής, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μην διστάσει στιγμή να της παραχωρήσει πλήρη πρόσβαση στα αρχεία. Αποστολή της να επιλέξει και να επανασχεδιάσει τα items που εκείνη θεωρεί -σταθμό- στην ιστορία του brand. Η συλλογή, αποτελείται από 31 items των αρχείων των Marks and Spencer, τα οποία ερμηνεύτηκαν εκ νέου και εμπλουτίστηκαν με σύγχρονες προσθήκες, μοντέρνες συνθέσεις υφασμάτων και ανανεωμένη χρωματική παλέτα για να ξαναζωντανέψουν το 2016, επαναπροσδιορίζοντας με μια μοναδική προσέγγιση τις ρίζες του βρετανικού στιλ.

Η συλλογή θα διατίθεται στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο, με την Alexa να έχει την δημιουργική επιμέλεια της καμπάνιας ενώ στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές Μαϊου σε επιλεγμένα καταστήματα Marks and Spencer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here