YIORGOS ELEFTHERIADES fw20

Yiorgos Eleftheriades, fw20

Αυθεντικός εκπρόσωπος της Αθηναϊκής urban αισθητικής, ο Γιώργος Ελευθεριάδης βρέθηκε για μια ακόμα φορά ένα βήμα μπροστά, παρουσιάζοντας τη συλλογή του ερχόμενου χειμώνα κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Βαρκελώνης.

Αυτό που κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη κολεξιόν, δεν είναι απλώς η διαρκής διερεύνηση της αναδομημένης σιλουέτας. Το έξυπνο πάντρεμα υλικών, οι αναπάντεχες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και το πάθος για δημιουργικό layering, είναι αξίες ταυτόσημες με την υπογραφή του Ελευθεριάδη. Εκείνο που ξαφνιάζει ευχάριστα είναι το ότι αν και παρουσιάστηκε ένα μήνα πριν τη διαμόρφωση των τάσεων του επόμενου χειμώνα, η συλλογή ενσωματώνει μερικά από τα σημαντικότερα trends της ερχόμενης σαιζόν. Ευρηματικά ντραπαρίσματα. Έμφαση στους ώμους. Θηλυκά κουστούμια. Πειραγμένα τυπώματα. Συγκλονιστικά παντελόνια. Αναπάντεχες σιλουέτες. Must have tuxedos. Υπέροχες μπότες και αξεσουάρ. Αυτά ήταν μερικά από τα σημεία που έκαναν τη διαφορά στη παρουσίαση της χειμερινής κολεξιόν Yiorgos Eleftheriades στη Βαρκελώνη.

Τα αξεσουάρ

Μεταλλικά κοσμήματα σε γεωμετρικά σχήματα υπογεγραμμένα από τη στενή συνεργάτιδα του Ελευθεριάδη,
Viveka Bergstrom και οι ευρηματικές χειροποίητες peeptoe μπότες με croc υφή που κατασκευάστηκαν ειδικά για τη συλλογή από την ελληνική φίρμα Iride de Portu, τόνισαν με τον καλύτερο τρόπο το μοντερνιστικό ύφος της κολεξιόν.

Απόσπασμα από το άρθρο “Trendsetter” της Λένας Παπαχριστοφίλου που δημοσιεύεται στο BEAUTE Μαρτίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here