Υπεύθυνη στάση στη πράξη

Πλεκτό ριγέ σύνολο και μαύρη πουκαμίσα που φοριέται και σαν φόρεμα, Conscious Exclusive H&M

Η ανανέωση της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας σίγουρα δεν βρίσκεται στη κορυφή των προτεραιοτήτων μας αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όμως μένοντας σπίτι, έχουμε νέες δυνατότητες. Αφήνουμε στην άκρη τον φόβο. Λέμε όχι στον γενικευμένο πανικό. Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διαχειριστούμε τη νέα κατάσταση. Το “αναγκαστικό” διάλειμμα από την πολυάσχολη ρουτίνα της καθημερινότητας κρύβει και ευχάριστες εκπλήξεις. Θέλοντας και μη, αποκτήσαμε κάτι που τόσο είχαμε ανάγκη. Περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας. Ακριβώς ότι χρειαζόμασταν.

Ασύμμετρο top με πλούσια βολάν από ανακυκλωμένο συνθετικό τούλι και παντελόνι από ανακυκλωμένο λινό, Conscious Exclusive H&M

Μένουμε σπίτι

Ας αδράξουμε την ευκαιρία για να φροντίσουμε το σπίτι μας. Για να τακτοποιήσουμε τις ντουλάπες μας, για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Για να βάλουμε στην άκρη ότι περιττό. Αυτή η άνοιξη μοιάζει να εστιάζεται στη σημασία της υπεύθυνης στάσης απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους. Φέρνει μαζί της περισσότερο χρόνο για ενδοσκόπηση. Για νέες αποφάσεις, για αναθεώρηση του τι είναι και τι τελικά δεν είναι σημαντικό. Το προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων ένδυσης και προϊόντων ομορφιάς, βάζει αυτόματα τις σχεδόν αυτοματοποιημένες αγοραστικές μας συνήθειες στο μικροσκόπιο. Τελικά ζούμε για να ψωνίζουμε, η ψωνίζουμε για να ζούμε; Μήπως τελικά είμαστε εθισμένες με τον καταναλωτισμό; Ίσως τώρα είναι η ώρα για να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία.

Ριγέ καφτάνι Conscious Exclusive H&M

Από τη θεωρεία στη πράξη

Ας κάνουμε πράξη τις προσδοκίες για το καλύτερο αύριο που ονειρευόμαστε αναλαμβάνοντας συνειδητά την ευθύνη για την επίδραση των αγοραστικών μας συνηθειών στο περιβάλλον. Είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζεις. Λιγότερος αλλά πιο ποιοτικός καταναλωτισμός. Έμφαση σε διαχρονικά κομμάτια. Προτεραιότητα σε προϊόντα ένδυσης και ομορφιάς που σέβονται αποδεδειγμένα το μέλλον του πλανήτη, υιοθετώντας βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής και ανακυκλώσιμα υλικά. Όπως για παράδειγμα το λανσάρισμα της νέας συλλογής ρούχων και αξεσουάρ Conscious Exclusive των H&M που εστιάζει στις αρχές της κυκλικής καινοτομίας κάνει online πρεμιέρα στις 26 Μαρτίου. Στη κορυφή της συλλογής, βρίσκεται το ύφασμα CIRCULOSE® που παράγεται χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υφάσματα, το RENU™ που δημιουργείται από υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο πολυεστέρα και το VEGEA™ ένα vegan συνθετικό υλικό από υποπροϊόντα οινοποιίας που παραπέμπει σε δέρμα . Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της νέας ανοιξιάτικης σειράς Conscious Excusive μειώνεται ακόμα περισσότερο με την ορθή χρήση υλικών και υφασμάτων που περίσσεψαν από προηγούμενες συλλογές.

Μακρύ φόρεμα με βε ντεκολτέ και βολάν, Conscious Exclusive H&M

Ολιστική προσέγγιση

“Αυτή τη σαιζόν, η ομάδα σχεδιασμού της Conscious Exclusive έλαβε υπ όψιν περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη συναισθηματική αντοχή και την μετέπειτα ζωή των ρούχων της συλλογής. Η ομάδα επένδυσε ακόμα περισσότερο στη σύνθεση των υφασμάτων, ενώ συγχρόνως έκανε χρήση μεθόδων βαφής που έχουν λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα χρησιμοποιήσαμε μια φυσική βαφή από χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ που συλλέχθηκαν από τα γραφεία παραγωγής της Η&Μ. Επενδύουμε σε μια ολιστική προσέγγιση σε ότι αφορά στην αειφορία και στη δημιουργία ρούχων που θα κρατήσουν για μια ζωή.” δήλωσε αναφερόμενη στη συλλογή η Δημιουργική Σύμβουλος της Η&Μ Ann-Sofie Johansson.

Τα αγαπημένα μας κομμάτια

Πάρτε μια πρώτη γεύση από τη νέα βιώσιμη Conscious Exclusive συλλογή των H&M στο χορταστικό slide show που ακολουθεί.

  • Λευκή πουκαμίσα (διαθέσιμη και σε μαύρη εκδοχή)

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη για online παραγγελίες από τις 26 Μαρτίου στο site της εταιρίας και στο κατάστημα Η&Μ Ερμού 54 όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Κείμενο, Λένα Παπαχριστοφίλου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here