Ζara x Studio Nicholson: Yψηλή ποιότητα & διαχρονικός σχεδιασμός

Zara x Studio Nicholson

Σε μια συνεργασία με επίκεντρο τον σχεδιασμό, η βρετανική επωνυμία Studio Nicholson και η Zara ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη φορά στην φετινή χειμερινή συλλογή τους με γυναικείες, ανδρικές δημιουργίες αλλά και είδη σπιτιού. Η συλλογή Ζara x Studio Nicholson έχει στο DNA της αξίες όπως η διαχρονικότητα, το σύγχρονο στυλ και τα ποιοτικά υλικά. Με δύο λόγια, εκπροσωπεί την ουσία της σύγχρονης μόδας.

Πέρα από εφήμερες τάσεις

Η νέα συλλογή περιλαμβάνει κομμάτια που αδιαφορούν για τις τάσεις. Η Nick Wakeman, ιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια του Studio Nicholson, τονίζει τη σημασία της υπέρβασης των ορίων με καινοτόμα υφάσματα και φυσικά υλικά. “Το ύφασμα έρχεται πρώτο”, μοιράζεται η Wakeman. Τονίζοντας την αφοσίωση στην ποιότητα που ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του Studio Nicholson από την ίδρυσή του το 2010.

Μινιμαλισμός και επένδυση στο ποιοτικό ρούχο

Η συλλογή του Studio Nicholson σε συνεργασία με την Zara απαρτίζεται από γυναικεία και ανδρικά κομμάτια. Αλλά και είδη σπιτιού της ίδιας αισθητικής. Ο μινιμαλισμός και η διαχρονικότητα φαίνεται να ήταν τα βασικα στοιχεία γύρω από την δημιουργία της. Τα ρούχα είναι φορέσιμα, σύγχρονα και ακολουθούν την νοοτροπία της επένδυσης σε κομμάτια που θα κοσμήσουν την ντουλάπα σου για πολλά χρόνια. Μια νοοτροπία που λατρεύουμε.

Zara x Studio Nicholson

Ρούχα εμπνευσμένα από την ποιότητα των ’90s

Τα κομμάτια μόνα τους επικοινωνούν την νοοτροπία αυτή με τον πιο ήσυχο και chic τρόπο. Pencil skirts, πουκάμισα και σακάκια με άψογο fit αλλά και  παντελόνια σε σύγχρονες γραμμές μας ενθουσίασαν. Το όραμα της Wakeman για μια γκαρνταρόμπα εμπνευσμένη από την ποιότητα της δεκαετίας του ‘90 στα μέτρα του σήμερα υπογραμμίζεται σε μια camel καμπαρντίνα και στα jean pieces. Βαμβακερά πάνω μέρη με ιδιαίτερους γιακάδες δεν έλειπαν από την νέα σειρά. Ο συνδυασμός μαλακών και σκληρών υλικών δίνουν μια νότα στυλιστικής συνείδησης στην συλλογή.

Βασικό μέλημα η ποιότητα κατασκευής και υλικών

Το Studio Nicholson, εκτός από το ταλέντο του στον σχεδιασμό, ενσωμάτωσε και την ηθική αξία του στην ποιότητα των υλικών.”Όπως και με την προηγούμενη συνεργασία, προμηθευτήκαμε τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα υψηλότερου διαμετρήματος, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκούς μύλους υφασμάτων. Μύλους και κατασκευαστές με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί για χρόνια, εμπιστευόμαστε και είναι πιστοποιημένοι”. Όπως στην πιστοποίηση GOTS, μια δήλωση που υποδηλώνει ένα παγκόσμιο πρότυπο της περιβαλλοντικής διαφάνειας στην κατασκευή.

“Η χαρά της συνεργασίας του Studio Nicholson με την Ζara, είναι η πρόσβαση σε υφάσματα που οι περισσότερες μικρές ή ανεξάρτητες μάρκες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Η επωνυμία Zara αγοράζει ύφασμα σε τέτοιες ποσότητες αρά οι τιμές είναι πολύ μειωμένες. Έχουμε όλους αυτούς τους πόρους στην τσέπη μας. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.”

Zara x Studio Nicholson Home Collection

Είδη σπιτιού ίδιας φιλοσοφίας

Τα διάφορα κομμάτια –τα οποία αποκαλεί “προσθήκες” και όχι έπιπλα– περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό μια σειρά από κουτιά διαφόρων μεγεθών, σε διαφορετικές υφές, σχεδιασμένα να χρησιμοποιούνται ως αρθρωτές προσθήκες σε σαλόνια ή υπνοδωμάτια. Υπάρχει επίσης ένα μαρμάρινο φωτιστικό εμπνευσμένο από μπρουταλισμό. Mαξιλάρια, κουβέρτες και έπιπλα φτιαγμένα με την ίδια προσοχή στην υφή και το υλικό όπως οι συλλογές ρούχων του Studio Nicholson. Αλλά και σημειωματάρια, κεριά και πιάτα.


Κεντρική φωτογραφία, Zara.

Κείμενο, Εύα Συμεωνίδου.

@respeccte

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here