Δεν ζω για να ψωνίζω

Φόρεμα Lanvin, χάρτινη μάσκα Yiorgos Eleftheriades

Η καθημερινότητα που ζούμε τους τελευταίους μήνες συνεχίζει να θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όμως όπως κάθε νόμισμα, έχει κι αυτή θετικές επιπτώσεις. Βλέπετε, έκανε επιτακτική ανάγκη την αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε τα πάντα γύρω μας.

Ανάγκη για αλλαγές

Υπευθυνότητα, συλλογικότητα και ποιοτικότερες επιλογές, είχαν ήδη μπει ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής βόμβας που έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας. Τα ραγδαία γεγονότα απλώς επισφράγισαν την ανάγκη και ταυτόχρονα επιτάχυναν τις ριζικές αλλαγές που διαμορφώνουν τη νέα συλλογική συνειδητότητα του πλανήτη.

Ολόσωμη φόρμα Dior, χάρτινη μάσκα Yiorgos Eleftheriades

Εκκωφαντικό καμπανάκι

Η απρόσμενη πρόκληση του επιβαλλόμενου διαλείμματος από την πολυάσχολη ρουτίνα της καθημερινότητας λειτούργησε σαν ένα εκκωφαντικό καμπανάκι. Και μας έκανε να αναθεωρήσουμε στη πράξη τη στάση μας. Απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στους γύρω μας, απέναντι στις καταναλωτικές μας συνήθειες. Τώρα πλέον όλα είναι διαφορετικά. Η αλλαγή των δεδομένων έβαλε στην άκρη την κυριαρχία των τοξικών εγωκεντρικών συμπεριφορών. Δημιούργησε χώρο για την ανάπτυξη μιας αναδυόμενης συλλογικότητας που μας φέρνει πιο κοντά στην πραγματική μας φύση.

Η καθοριστική αξία της ποιότητας

Οι προτεραιότητες άλλαξαν. Τα ασήμαντα μπήκαν στη θέση τους αφήνοντας χώρο για όλα εκείνα που είναι πραγματικά σημαντικά. Ακόμα και οι καταναλωτικές μας συνήθειες απόκτησαν συνειδητότητα και μπήκαν σε ορθή τροχιά. Ξαφνικά αναδύθηκε η αξία του απαραίτητου, του χρήσιμου, του αναγκαίου. Το «ζω για να ψωνίζω» είναι πιο ξεπερασμένο από ποτέ. Η ασυγκράτητη μανία για παντός τύπου ξόδεμα και για ανούσιο εντυπωσιασμό υποχώρησε σαν να ήταν μια περαστική ίωση. Και μέσα από όλα αυτά αναδύθηκε ξανά η αξία της ποιότητας. Μιας ποιότητας που πλέον είναι απόλυτα καθοριστική σε όλους τους τομείς της ύπαρξής μας. Σχέσεις, σκέψεις και συμπεριφορές μεταλλάσσονται κάτω από το πρίσμα μιας ουσιαστικής ποιοτικής διαφοράς στην οποία αξίζει να επενδύσουμε.

Μας αξίζει το καλύτερο

Περισσότερος ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό μας και με αυτούς που αγαπάμε; Ακριβώς ότι χρειαζόμασταν. Λιγότερος αλλά πιο ποιοτικός καταναλωτισμός; Ναι. Αρκετά με τα εφήμερα και τα άχρηστα αντικείμενα. Όλοι μας αξίζουμε το καλύτερο. Ας εκμεταλλευθούμε τις νέες εμπειρίες κι ας πορευτούμε κάνοντας ποιοτικά ορθές επιλογές.

Πουκάμισο, φούστα και σανδάλια, Hermes

Η διαχρονική αξία των ποιοτικών επιλογών

Οι φωτογραφίες που επιλέξαμε να συνοδέψουν το άρθρο, δεν είναι τυχαίες. Μοιάζουν απόλυτα επίκαιρες, όμως όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, προέρχονται από φωτογράφιση που δημοσιεύθηκε στο BEAUTE το 2014. Και αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι ποιοτικές στιλιστικές επιλογές είναι οι μόνες στις οποίες αξίζει να επενδύσει κανείς. Γιατί πολύ απλά, η ποιότητα αντέχει στον χρόνο.

Φωτογραφίες: Θανάσης Κρίκης Επιμέλεια Φωτογράφισης: Νικόλας Γεωργίου Μακιγιάζ και χτενίσματα: Stellar


Το κείμενο της Λένας Παπαχριστοφίλου είναι απόσπασμα από το άρθρο Quality Check του BEAUTE Απριλίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here