Dress Code Day: Τα πιο συχνά στυλιστικά λάθη στα Job Interviews

Είναι τόσο καθημερινά που ξεχνάμε να δώσουμε τη σημασία που τους αρμόζει.

Η πρώτη γνωριμία με τον άνθρωπο που φιλοδοξούμε να καλούμε μελλοντικά εργοδότη μας, ποτέ δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Κάτι το άγχος του «αγνώστου», κάτι η αγωνία για την κάλυψη της θέσης, δικαιολογημένα ερχόμαστε στη θέση που επεξεργαζόμαστε την κάθε λεπτομέρεια πριν και κατά τη διάρκεια. Είτε, όμως, πρόκειται για μια θέση εταιρική είτε για μία στον πιο δημιουργικό τομέα, η εμφάνιση και –συγκεκριμένα- η πρώτη εντύπωση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια.

Ποια είναι τα κοινά λάθη και πώς θα τα αποφύγουμε;

  1. Υπερβολή: Πληθώρα αξεσουάρ, έντονα prints, στρας ή οτιδήποτε μπορεί να κλέψει την προσοχή από τη συζήτηση και τη δική μας προσωπικότητα, καλό είναι να αποφεύγεται. Το να τραβήξουμε το ενδιαφέρον του συνομιλητή μας είναι σαφώς επιθυμητό αλλά θέλει μεγάλη προσοχή για να μη γίνει για τους λάθος λόγους.
  1. Υπέρμετρη απλότητα: Στα μεγαλύτερα «don’t» ανήκει το να εμφανιστούμε για συνέντευξη δουλειάς με ο,τι πιο casual εμπεριέχεται στην ντουλάπα μας. Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι δε μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η θέση, αφού δεν μπήκαμε καν στον κόπο να ντυθούμε πιο προσεγμένα για αυτήν. Η πιο εύκολη λύση; Ένα κομμάτι statement, όπως ένα σακάκι με έντονους ώμους ή ένα χρυσό choker.
  1. Λάθος εκτίμηση της κατάστασης: Το να φορέσουμε το καλό μας κοστούμι αποτελεί τη safe επιλογή που έχουμε στο μυαλό μας, όμως αυτό ισχύει μόνο κι εφόσον το περιβάλλον το απαιτεί. Εάν για παράδειγμα, εμφανιστούμε έτσι στο κτίριο του Facebook, αυτό που θα εισπράξουμε θα είναι μάλλον βλέμματα απορίας.
  1. Too sexy: Λέμε ναι στα ρούχα που κολακεύουν το σώμα μας, γιατί χωρίς αμφιβολία θέλουμε να δείχνουμε στα καλύτερά μας αλλά αποφεύγουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τα υπερβολικά αποκαλυπτικά κομμάτια (για παράδειγμα ένα βαθύ ντεκολτέ ή ένα super mini), καθώς αυτά είναι πολύ πιθανό να δώσουν τη λάθος εντύπωση στα άτομα που τώρα προσπαθούν να μας γνωρίσουν.
  1. Έλλειψη εξατομίκευσης: Όσο ωραία και να είναι τα σακάκια, οι pencil φούστες, τα υψηλοτάκουνα παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο προτείνεται και βρίσκεται στη μόδα, το πιο σημαντικό είναι να ταιριάζει στη δική μας προσωπικότητα. Φορώντας κάτι στο οποίο δε νιώθουμε άνετα, αφενός δεν μπορούμε να δώσουμε το 100% του εαυτού μας στο interview, αφού η άτυχη επιλογή μας θα μας αποσπά την προσοχή, αφετέρου είναι σχεδόν βέβαια ορατό στο άτομο απέναντί μας.

 

Από την Νατάσσα Σχοινά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here