Μαθαίνουμε νέες λέξεις: Τι είναι το Athleisure;

Μία φρέσκια ιδέα που συνδυάζει άθληση και αναψυχή χώνεται στη γκαρνταρόμπα μας

Το βλέπουμε ήδη χωρίς να το συνειδητοποιούμε  στους δρόμους που κυκλοφορούμε, στα καφέ, στο γυμναστήριο, στα περιοδικά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ο νέος τρόπος έκφρασης του στυλ μας, αλλά μέχρι πρότινος δεν ξέραμε ακριβώς πως να το εκφράσουμε. Ξέραμε όμως ότι αποτελεί το στοιχείο της εποχής μας, αυτό που μας θέλει να κυκλοφορούμε με άνεση, να συνδυάζουμε εύκολα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας και να είμαστε κατάλληλα ντυμένες για πολλές και διαφορετικές περιστάσεις.

Και εκεί που πιστεύαμε ότι όλα αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το λατρεμένο μας pair of jeans που δεν θα αποχωριστούμε ποτέ, έρχεται η έννοια του athleisure και φέρνει τα πάνω-κάτω. Όλα ξεκίνησαν όταν τα πολυσυζητημένα τότε yoga pants άρχισαν να φοριούνται και στις καθημερινές δραστηριότητες των γυναικών και να προκαλούν σχόλια και βλέμματα. Με αυτόν τον απλό τρόπο ένας συνδυασμός αθλητικής και casual εμφάνισης εισέβαλε δειλά-δειλά στον τρόπο ζωής μας την τελευταία διετία και αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο street styling του 2016.

Πώς μεταφράζεται: 

Πλεκτές ζακέτες συνδυασμένες με πολύχρωμα κολάν και αθλητικά παπούτσια με μαύρα νάιλον καλτσάκια έρχονται να εξυπηρετήσουν μια βασική πλέον ανάγκη για ρούχα πολυμορφικά και ευκολοσυνδύαστα ή αλλιώς ρούχα παντός καιρού. Το μόνο που μένει να αποφασίσουμε είναι ποια χρωματική ομάδα εκφράζει καλύτερα τη διάθεσή μας: άσπρο-μαύρο, φλούο ή παστέλ;

 

Από την Δανάη Παπαγεωργίου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here