Γιώργος Ελευθεριάδης: Η σημασία του “μαζί”

Yiorgos Eleftheriades x Pantelis Vitaliotis, ss22

Σταθερά επιδραστικός , ο Γιώργος Ελευθεριάδης συμπληρώνει τρεις δεκαετίες στην πρωτοπορία της μόδας λανσάροντας μια σειρά συλλεκτικών δημιουργικών συνομιλιών που εκπροσωπούν την εξέλιξη της «δικής μας» αισθητικής. Ο διεθνούς εμβέλειας σχεδιαστής, μίλησε στο Beauté για την ιδέα πίσω από το ευρηματικό project.

“Ιδέες με νόημα και ουσία”

“Όσο πλησίαζα προς το 2022, σκεφτόμουν ιδέες που θα μπορούσα να υλοποιήσω για τα 30 χρόνια μου στη μόδα. Ιδέες που θα είχαν νόημα και ουσία. Ειδικά μέσα σε αυτήν την περίοδο που όλα γύρω μας μοιάζουν να συμβαίνουν χωρίς λόγο!» λέει ο Γιώργος Ελευθεριάδης μιλώντας στο BEAUTÉ Απριλίου.

“Τρείς δεκαετίες είναι κάτι σημαντικά. Αλλά ήθελα κάτι περισσότερο από αυτό. Ήθελα κάτι ουσιαστικό που δεν θα ήταν βασισμένο στο μάρκετινγκ αλλά στη δημιουργικότητα. Κάτι προσωπικό που θα είχε νόημα να ανοιχτεί και σε άλλους ανθρώπους, μου άρεσε σαν σκέψη. Μια γιορτή δημιουργικότητας που οι συνέργειες θα ήταν ο πυρήνας. Ξεκίνησα επαφές με επαγγελματίες που γνωρίζω καλά και εκτιμώ την δουλειά τους. Με ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε δημιουργώντας από κοινού ένα προϊόν, δίνοντας το στίγμα μας συνδυασμένο.”

Η δύναμη των συνεργασιών

“Έτσι προέκυψαν οι πρώτες συνεργασίες. Ξεκίνησα τις συλλεκτικές σειρές με τα Pantelis Vitaliotis Scarves, συνέχισα με την Χριστίνα Μαρτίνη και τα Ancient Greek Sandals και με την Κωνσταντίνια Βαφειάδου των BLANC hats. Ήδη έχουμε βρει την κεντρική ιδέα της συνεργασίας με τις ιδρύτριες του brand Callista Crafts, Ελένη Κωνσταντινίδου και Σίλια Σιγαλού. Και προχωράμε σταθερά σε επόμενα projects που θα λανσάρονται σταδιακά σε όλη τη διάρκεια του 2022.

Ένα παράλληλο κομμάτι του concept αφορά τους νέους δημιουργούς και τους σπουδαστές μόδας, που θα κληθούν να πάρουν παλιότερη δημιουργία μου και να επέμβουν, ώστε να προκύψει κάτι εντελώς καινούργιο. Επιπλέον ετοιμάζουμε μια παρουσίαση μέρους του αρχείου των κολεξιόν στο κατάστημα. Θα είναι σαν μια μικρή in-house έκθεση, με τη διαφορά ότι κάποιος θα μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ από παλαιότερες συλλογές.

Ήθελα όλες οι ιδέες του επετειακού project να περικλείουν τη σημασία που έχουν οι “άλλοι” άνθρωποι σε μια διαδρομή. Στόχος μου, να τονίσω την αξία του ΜΑΖΙ/TOGETHER ώστε να μπορούν τα πράγματα να συμβαίνουν. Μέσα στη χρονιά δεν αποκλείεται να προκύψουν περισσότερες δημιουργικές συνεργασίες. Πρόκειται για ένα project σε εξέλιξη που επιφυλάσσει εκπλήξεις ακόμα και για εμένα τον ίδιο.»

Photos: Νίκος Βαρδακαστάνης. Make up artist: Μελίνα Γλαντζή. Hair stylist: Kώστας Μπράτης.

Η συλλογή Yiorgos Eleftheriades ss22 είναι διαθέσιμη στο κατάστημα YESHOP (Τσακάλωφ 29) και online.

Η συνέντευξη του Γιώργου Ελευθεριάδη στη Λένα Παπαχριστοφίλου, δημοσιεύεται στο BEAUTÉ Απριλίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here