Designing the future

240791ek, Eleni Kavvada.

Φωτογραφημένο από τον Γιώργο Βελισσάριο και “ντυμένο” από την Νίκη Παγιατάκη, το νέο fashion story του Guest Greatives Project, “Designing the future” είναι αφιερωμένο στις “εννέα ποιότητες που είναι πάντα παρούσες στη διαδικασία δημιουργίας ενός ρούχου”.

“Το αληθινό ταλέντο και το nobility της πρόθεσης”

“Διανύουμε μία χρονική περίοδο όπου κληθήκαμε όλοι να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, και να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας. Η μόδα δοκιμάζεται και καλείται να προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας εποχής.” λέει ο Γιώργος Βελισσάριος μιλώντας για το concept της φωτογράφισης.

“Ανάμεσα σε διλήμματα όπως τι είναι παλιό και τι είναι καινούριο, τι λειτουργεί και τι φαντάζει ανούσιο και αναχρονιστικό, επιλέξαμε εννιά αξίες και χαρακτηριστικά που αισθανόμαστε ότι είναι εγγενή στον πυρήνα της δημιουργικότητας. Αξίες που αποτυπώνονται στο τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς ενός σχεδιαστή. Και τις είδαμε ως concept!

Η επικοινωνία με τους σχεδιαστές μας διαβεβαίωσε για την ανάγκη τους να κρατήσουν μια αισιόδοξη στάση απέναντι στις δύσκολες συνθήκες και την αβεβαιότητα της εποχής. Αυτός ακριβώς ήταν και ο στόχος αυτού του fashion story. Να ατενίσουμε το μέλλον με μια αισιοδοξία, την οποία αντλούμε από το αληθινό ταλέντο και από το nobility της πρόθεσης. Είναι δύο αξίες που δεν σε προδίδουν ποτέ!”

PRINCIPLES 

Φόρεμα Yiorgos Eleftheriades. Παπούτσια Salvatore Ferragamo, stylist’s archive. Φούστα και clutch με γάντι Yiorgos Eleftheriades, Βραχιόλι Chanel, stylist’s archive. Slingback γοβάκια Prada, BRANDSAMSARA.

Οι εννέα περσόνες μιας γυναίκας

“Υπήρξαν πολλές ιδέες σε σχέση με την υλοποίηση του “Designing the future” project. Το ζητούμενο ήταν η όποια καλλιτεχνική προσέγγιση να μην υποσκιάσει το μήνυμα της κάθε δημιουργίας. Τελικά αποφάσισα ότι ένας λευκός και ένας μαύρος καμβάς ήταν η καλύτερη επιλογή.” λέει η στιλίστρια
Νίκη Παγιατάκη εξηγώντας το concept του fashion editorial “Designing the Future”.

Η επιλογή του μοντέλου είναι πολύ σημαντικό σε κάθε φωτογράφιση. Ακόμα περισσότερο στη συγκεκριμένη όπου το μοντέλο κλήθηκε να ενσαρκώσει εννέα διαφορετικές περσόνες. Σε κάθε λήψη θα αναδείκνυε ένα εντελώς διαφορετικό ρούχο και θα δημιουργούσε μια εντελώς ξεχωριστή αισθητική αφήγηση.

Το μοντέλο είναι οργανικό μέσο κάθε φωτογράφισης, μια και εκφράζει μια γκάμα συναισθημάτων τα οποία και καταθέτει μπροστά στο φακό. Ο φωτογράφος καλείται να την παρασύρει σε ένα αφηγηματικό “trip”. Κάθε καρέ θα αποτυπώνει ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό και την ίδια στιγμή θα κρατάει το timeline μιας ολοκληρωμένης δουλειάς. Η Daria Smirnova ήταν απλά τέλεια επιλογή καθώς πέρα από τον επαγγελματισμό της, μου επέτρεψε να τη δω αληθινά. Την ευχαριστώ πολύ γι αυτό!

ARTISTRY

Φόρεμα Faliakos, Σανδάλια με κρύσταλλα Swarovski, Patrick Cox, BRANDSAMSARA.

TEMPERAMENT

Φόρεμα Deyanera. Σανδάλια Sergio Rossi, BRANDSAMSARA.

INSPIRATION

Φόρεμα Karima one of a kind.

CREATIVITY

Total look, 240791ek, Παπούτσια Stylist’s Archive

STYLE

Φόρεμα Paris Laliotis, Moschino Lace Up Pumps, BRANDSAMSARA.

ROOTS

Κρουαζέ 40s lace top και zip culotte Valentino από To Retali tis Fokionos Negri. Δετά γοβάκια Moschino, BRANDSAMSARA.

CHARACTER

Φόρεμα He-m-n-oid. Καπέλο Yiorgos Eleftheriades. Μπότες Stylist’s Archive

EXPERIMENTATION

Wide leg φόρμα Charis Perikleous. Δετά γοβάκια Moschino, BRANDSAMSARA.

Photos: George Velissarios

Styling: Niki Pagiataki

Hair: Kostas Bratis

MakeUp: Chrisa Vertsioti

Model: Daria Smirnova(D Model Agency)

Shot at @artbatterystudio


Επιμέλεια παρουσίασης, Λένα Παπαχριστοφίλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here