Επτά το Πρωί / Seven in the Morning

Το ξεκίνημα μιας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας σε μια απόκοσμα ήρεμη, δροσερή παραλία, είναι ιδανικό σκηνικό για την 13η συμμετοχή του Guest Creatives Project του BEAUTEmagazine.gr Βασισμένο στο art direction του Κωνσταντίνου Στεργίου και φωτογραφημένο από την Αριάδνη Δρανδάκη, το fashion story με τίτλο “Επτά το πρωί” εκφράζει την “εξωτική” διάσταση μιας ακρογιαλιάς, όταν η πόλη ακόμα κοιμάται.

Σαν ένα ποίημα του Καβάφη

“Το editorial “Επτά Το Πρωί” είναι μία ωδή στα συναισθήματα και τις αισθήσεις που μου προκαλεί η θάλασσα τις πρωινές ώρες” λέει ο creative director Κωνσταντίνος Στεργίου μιλώντας για τη δεύτερη συμμετοχή του στο Guest Creatives Project. “Εκείνες τις ώρες ο αιθέρας είναι δροσερός. Η άμμος ψυχρή. Τα χρώματα των φυτών πιο έντονα από ποτέ. Ο ουρανός ντεγκραντάρει με τη θάλασσα. Στοιχεία που κάνουν πιο όξινη την εικόνα και με ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή. Οι αισθήσεις μου συνδέονται μαγικά με την στιγμή της δημιουργίας. Λίγα μόνο δευτερόλεπτα αρκούν για να αισθανθώ την μαγεία της φύσης και όλα όσα την κάνουν γοητευτική. Είναι η τέλεια στιγμή για να ονειρευτώ.

Βασικός άξονας της έμπνευσης πίσω από τη δημιουργία του editorial, είναι το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη “Θάλασσα του Πρωϊού’’

“Εδώ ας σταθώ. Κι ας δω κι εγώ την φύσι λίγο.
Θάλασσας του πρωϊού κι ανέφελου ουρανού
Εδώ ας σταθώ. Κι ας γελασθώ πως βλέπω αυτά
κι όχι κι εδώ τες φαντασίες μου,
τες αναμνήσεις μου, τα ινδάλματα της ηδονής.”

Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ

Η ξεχασμένη ομορφιά της αναλογικής φωτογραφίας με φίλμ

“Οι φωτογραφικές μου επιρροές αντλούνται από τον Μινιμαλισμό σε συνδυασμό με την δύναμη της φύσης” λέει η Αριάδνη Δρανδάκη που επέλεξε την “παραδοσιακή” τεχνική της αναλογικής φωτογραφίας για να αποτυπώσει τις λήψεις του editorial “Επτά Το Πρωί”. “Το φυσικό περιβάλλον παρέχει απλόχερα όλη την γήινη χρωματική παλέτα και με την βοήθεια των χρωματικών εφέ της αναλογικής φωτογραφίας, τα χρώματα αυτά ενδυναμώνονται. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε. Για αυτό πολλές φορές φωτογραφίζω τα μοντέλα μου με φόντο την θάλασσα. Το ντεγκραντέ της ένωσης θάλασσας και ουρανού είναι το ιδανικό φόντο για τις φωτογραφίες μου. Μέσα από τις εικόνες μου θέλω να εκπέμπω το αίσθημα της κομψότητας και της γαλήνης. Αυτής της γαλήνης που προσφέρει η φύση στις ..Επτά Το Πρωί.”

Λευκό σακάκι και παντελόνι με κορδόνια, 2plus1equals2. Σανδάλια, Nomadic State Of Mind
Halter top και round legs παντελόνι, 240791ek Ελένη Καββάδα. Mules, Gianna Kazakou
Φόρεμα με δεσίματα, Cos Stores.
Φόρεμα με δεσίματα, Cos Stores. Πέδιλα, Tsakiris Mallas.
Παντελόνι wide legs, Milkwhite. Μεταξωτό μαντήλι, από προσωπική συλλογή.
Halter Top, 240791ek Eleni Kavvada. Wide leg παντελόνι, Vintage Ganni.
Body, Studio Éhr
Body, Studio Éhr

Photography: Aria Drandake

Creative Director: Constantine Stergiou

Fashion Editor: Nephely Litsaki

MakeUp: Katerina Floumi

Muse: Vika Kutsel via Ace Models

Επιμέλεια Guest Creatives Project , Λένα Παπαχριστοφίλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here