Peace + Chaos: Brand new Greek style

Τυπώματα με όραμα, βιώσιμη στρατηγική, εντυπωσιακή εξέλιξη. Η φίρμα Peace + Chaos του Δημήτρη Πανταζή και της Nefeli Allan είναι ένα success story με φανατικό κοινό. Όταν μάθαμε πως οι συλλογές τους “εξαφανίζονται” από τα σημεία διανομής μέσα σε ελάχιστα εικοσιτεράωρα, σκεφτήκαμε πως αξίζει να μάθουμε περισσότερα για το Ελληνικό brand που ταράζει τα νερά. Ο καλύτερος τρόπος ήταν να μιλήσουμε με τους δημιουργούς της Peace + Chaos.

Ένα γενναίο ξεκίνημα

“Ξεκινήσαμε γεμάτοι πάθος και έμπνευση. Για τη μόδα, για το design. Μόνο αυτά τα όπλα είχαμε. Και φυσικά είχαμε ο ένας τον άλλο. Αυτή ήταν η δύναμή μας” λέει η Nefeli Allan μιλώντας για τους Peace + Chaos. “Εγώ είμαι από το Manchester αλλά με τον Δημήτρη γνωριστήκαμε στην Ελλάδα. Και στη συνέχεια, lovers in life and in metier, μείναμε στην Ελλάδα. Ωστόσο, το vibe, το flair του Manchester το κουβαλάω πάντα μαζί μου. Και ο συνδυασμός με το φως και την ενέργεια της Ελλάδας, που τόσο με εμπνέει, δημιούργησε αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Peace+Chaos.”  

“Το όνειρό μας, ξεκίνησε χωρίς budget» συμπληρώνει ο Δημήτρης Πανταζής. “Κι όταν λέμε χωρίς budget, το εννοούμε. Είχαμε τα σχέδιά μας και την βαθιά πίστη ότι αυτό που κάνουμε αφορά κι άλλους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα billboard της NIKE που έγραφε “Yesterday you said tomorrow. Just Do it.” Αυτό μου έδωσε την ώθηση τότε για να συνεχίσω την προσπάθειά μου. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν εκείνη τη στιγμή. Τα prints που δημιουργούμε διηγούνται μια ιστορία. Έχουν μια ιστορία. Και στα ρούχα μας βλέπεις αυτά τα patterns, αυτά τα μοτίβα-κλειδιά, τα σύμβολα, που εκφράζουν την ανάγκη να στραφούμε στον εσωτερικό μας κόσμο. Το κάθε μας ρούχο είναι πολύ προσωπική υπόθεση.”

“Εσωτερική δύναμη κόντρα στις δυσκολίες”

“Αυτή η εσωτερική δύναμη στην οποία πιστεύουμε, πάει κόντρα στις δυσκολίες της εποχής” λέει η Nefeli. “Μας κρατάει δεμένους. Και μας επιτρέπει να βρίσκουμε ένα μεγαλύτερο νόημα σε όλο αυτό που κάνουμε. Μπορεί κάποιος να μιλήσει για ταλέντο, για ένα κοφτερό μάτι, μια υψηλή αισθητική, ένα ένστικτο, όμως παίζει σημαντικό ρόλο να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να μπορείς να εκφράζεις αυτό που έχεις μέσα σου. Δουλέψαμε και οι δύο πολύ σκληρά και πιστεύαμε πολύ σε αυτό που κάναμε. Και ήμασταν έτοιμοι για το άγνωστο, με μια πίστη όμως – οτι θα τα καταφέρουμε. Μας βοήθησε βέβαια πολύ και η προηγούμενη εμπειρία μας στο χώρο της μόδας. Αλλά από την πρώτη συλλογή καταλάβαμε πόσο πολύ άρεσαν τα σχέδιά μας στον κόσμο, κι αυτό μας έδωσε μεγάλη δύναμη για να συνεχίσουμε.”

Ποιότητα & αισθητική

“Για εμάς η ποιότητα και η αισθητική του τυπώματος, το πώς θα αποδοθούν πιστά τα χρώματα των prints, το πώς ενώνονται τα διαφορετικά κομμάτια του ρούχου για να φανεί σωστά το τύπωμα, όλα αυτά ήταν και είναι πολύ σημαντικά. Κι αυτό ακριβώς μας χαρακτήρισε ως brand. Για τον λόγο αυτό επενδύσαμε στην παραγωγή κι έτσι όλα μας τα ρούχα τυπώνονται inhouse. Αλλά και το σύνολο της παραγωγής γίνεται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Σήμερα, εξάγουμε τις συλλογές μας σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ισπανία.”

Ανακαλύπτοντας την Ειρήνη μέσα στο Χάος

“Μας ρωτάνε συνήθως ποιος είναι η Peace και ποιος είναι το Chaos. Δεν υπάρχει σωστή απάντηση” λέει ο Δημήτρης Πανταζής. “Εμείς μέσα στο χάος βρήκαμε την δικιά μας ειρήνη. Οι ρόλοι μας άλλωστε συνεχώς αλλάζουν. Ανάλογα με το mood, ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται ο καθένας, κι ας είμαστε σε ένα κοινό δρόμο.” “Όπως συμβαίνει και με τα prints μας” συμπληρώνει η Nefeli Allan. “Μπορεί να ξεκινήσω εγώ το ένα print, με δικιά μου έμπνευση. Μετά μπορεί να το πάρει ο Δημήτρης να το προχωρήσει, στο δικό του mood. Αυτή η συνεργασία, αυτός ο δρόμος είναι κοινός. Είτε νοιώθεις δυνατός, είτε είσαι πιο εσωστρεφής, είτε είσαι στο φως, είτε είσαι στη σκιά. Είτε είσαι bold, είτε είσαι πράος. Θα είσαι πάντα Peace + Chaos.”

Η συνέντευξη των Peace + Chaos, είναι απόσπασμα από το άρθρο Brand New Greek Style της Λένας Παπαχριστοφίλου που δημοσιεύεται στο BEAUTÉ Ιουνίου – Ιουλίου 2022. Ξεφύλλισε το τεύχος online κάνοντας click εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here