Στη νέα συλλογή της Αθηνάς Κόρδα το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ

Η ηρεμία του γαλάζιου και οι αφοπλιστικές φόρμες του ωκεανού εμπνέουν την συλλογή Spring/Summer 2016 με τίτλο “MUTE”

Προσπαθώντας να αποτυπώσει την χαρακτηριστική ένταση που κρύβει μέσα του ένα κύμα, αλλά και την πορεία τους προς την στεριά, η Αθηνά Κόρδα χρησιμοποιεί την διαχρονικότητα του μαύρου χρώματος, με απώτερο στόχο να φωτίσει περισσότερο την αχανή πλευρά. Η παλέτα της επεκτείνεται στη συνέχεια στο μπλε και το ραφ για να καταλήξει τέλος στο off white, το οποίο μάλιστα παρομοιάζει με το χρώμα της άμμου, το τέλος του “ταξιδιού” της στο σημείο εκείνο της παραλίας που “σβήνουν” τα κύματα.

Είδαμε υφάσματα μαλακά,  που δίνοντας την αίσθηση της ελευθερίας και επιτρέπουν στο σώμα να κινείται και να αναπνέει αβίαστα. Παρατηρήσαμε ακόμη τις γεωμετρικές γραμμές και τα αυστηρά κοψίματα, που αποτελούν δομικό χαρακτηριστικό όλων των συλλογών της σχεδιάστριας και παραμένουν διακριτά και σε αυτή τη συλλογή. Καταλήξαμε ότι είχαμε μπροστά μας έναν αληθινά ιδιαίτερο συνδυασμό που με έναν ιδιαίτερα “ρευστό” τρόπο κατάφερνε να αντικατοπτρίσει την εμφανή αντίθεση των στοιχείων που συνθέτουν τον ωκεανό, την ηρεμία με μια απίστευτη ταυτόχρονα δυναμική.

Η ίδια ακριβώς αντίθεση που κρύβεται και στην γυναίκα του σήμερα, αποτυπώθηκε και από τον φακό του Bill Georgoussis, ο οποίος ανέλαβε να υλοποιήσει την καμπάνια της συλλογής, που μπορεί η λάτρης της απλότητας να απολαύσει από το πρωί μέχρι το βράδυ, στην πόλη ή στο νησί πατώντας το δικό της “Mute” στην γκρίζα διάθεση του χειμώνα.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here