Diversity Queens: Η Αλεξάνδρα Μπαλτζή κάνει τέχνη κι όταν ποζάρει

Η μόδα και η τέχνη είναι δύο έννοιες στενά συνυφασμένες. Όταν αυτές συναντιούνται, δημιουργούν κάτι μαγικό, χαιρόμαστε να το βλέπουμε. Όπως επίσης χαιρόμαστε όταν βλέπουμε άτομα του χώρου της μόδας να πρεσβεύουν αυτό το πάντρεμα. Η Αλεξάνδρα Μπαλτζή ανήκει σε αυτά τα άτομα. Μας τράβηξε την προσοχή το ύφος, το βλέμμα και το στήσιμό της. Όμως εκτός από μοντέλο είναι κυρίως ζωγράφος. Κι αυτό τα εξηγεί όλα!

Photo: Dimitris Mantzanidis

Η τέχνη και το modeling ως .. δεύτερη φύση

«Η πρώτη επαφή μου με την τέχνη και την ζωγραφική έγινε όταν ήμουν παιδί. Άρχισα να ζωγραφίζω και ήταν σίγουρα κάτι το οποίο με έκανε να νιώθω ξεχωριστή. Όσο περνάνε τα χρόνια συνδέομαι όλο και περισσότερο με αυτό και ας είχε ξεκινήσει ως κάτι τόσο απλό».

Η Αλεξάνδρα είχε στενή σχέση με την τέχνη από μικρή ηλικία. Με επιρροές όπως τον Jean- Michel Basquiat, Andy Warhol αλλά και από τα ιαπωνικά anime, ένιωθε από μικρή ότι μπορούσε μέσω της ζωγραφικής να εκφραστεί ελεύθερα. Γι’ αυτό και πλέον είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Καλών Τεχνών στην Θεσσαλονίκη. «Ήταν κάτι πολύ φυσικό και νορμάλ» όπως λέει και η ίδια. Με την ίδια φυσικότητα ξεκίνησε και το modeling, σε μια συνεργασία με έναν φωτογράφο στην Αθήνα.

Photo: Vaggelis Xaf / Makeup : Anastasia Kastanara

Μόδα, δημιουργικότητα και έμπνευση

Ο χώρος για το 22χρονο μοντέλο δεν φαίνεται να είναι τρομακτικός. Εκπροσωπούμενη από το X-Ray Models στην Αθήνα, η Αλεξάνδρα Μπαλτζή καταφέρνει σε κάθε φωτογράφιση να αποπνέει τον αέρα της καλλιτέχνιδας. Η δημιουργία μιας όμορφης, εμπνευσμένης εικόνας, όπως λέει και η ίδια, είναι κάτι σημαντικό γι’ αυτή. Στοχεύει σε αυτό όταν ζωγραφίζει αλλά και όταν ποζάρει. «Μια εικόνα, είτε αυτή είναι φωτογραφία είτε πίνακας ζωγραφικής περνάει ένα μήνυμα. Το να παίρνω στα χέρια μου μια φωτογραφία μου και να βλέπω ότι μέσα από την πόζα και το βλέμμα μου είπα κάτι, είναι τρομερό!»

Αναγνωρίζει, βέβαια, ότι ο χώρος και της τέχνης αλλά και της μόδας έχουν το καθένα τα δικά τους στάνταρ. Για το modeling, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν δουλειές που προϋποθέτουν μια πιο απλή και commercial προσέγγιση αλλά και δουλειές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την αισθητική του μοντέλου. Παρόλα αυτά, η νεαρή καλλιτέχνιδα δεν «κολλάει» σε αυτό, καθώς θεωρεί ότι όπως και οι καλλιτέχνες έτσι και τα μοντέλα «πρέπει να τσαλακωθούν πολύ μέχρι να πάρουν την τελική τους μορφή».

Photo: Yiorgos Mavropoulos

Προσωπικό στυλ και κυρίως ειλικρίνεια

Η Αλεξάνδρα έχει μια ιδιαίτερη αισθητική και αυτό αποτυπώνεται και στις δουλειές της αλλά και στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram. Πιστεύει ότι ο καθένας μας θα πρέπει να νιώθει ελεύθερος να εκφράσει τον εαυτό του και το πώς βλέπει τον κόσμο μέσα από το προσωπικό του στυλ και τα ρούχα του. «Στο Instagram ανεβάζω απλά πράγματα που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον καθημερινά. Μου αρέσει να βγάζω φωτογραφίες και να αποτυπώνω εικόνες με την δικιά μου πινελιά!» Για το νεαρό μοντέλο το κλειδί για να βρει κάποιος το προσωπικό του στυλ είναι να αποδεχτεί τον εαυτό του. Να αποδεχτεί  ερεθίσματα που έχει λάβει αλλά και το πώς αυτά μπορούν να εκφραστούν μέσα από την αισθητική την μόδα και την τέχνη.

Instgram @baltzi__

Αν κάτι κάνει ξεχωριστή την Αλεξάνδρα και ως μοντέλο αλλά και ως ζωγράφο αυτό είναι η ειλικρίνεια της. Είναι ειλικρινής και δυναμική με τις απόψεις της. Αλλά είναι κυρίως ειλικρινής με τον εαυτό της και την τέχνη της. Αγαπάει αυτό που κάνει και κάπως ανεπιτήδευτα και αμέσως σε κάνει και σένα να αγαπήσεις την τέχνη . Με μια μόνο απογευματινή  συζήτηση με την Αλεξάνδρα κατάλαβα ότι η διαφορετικότητα, ή αλλιώς diversity δεν αφορά μόνο την εμφάνιση. Αλλά την ενέργεια, τον χαρακτήρα και την αισθητική που εν τέλει όσο και να μεγαλώσεις θα είναι για πάντα αυτό συγκροτούν το «εσύ».

Κείμενο της Εύας Συμεωνίδου.

@respeccte

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here