Γυναίκες, ψηλά το κεφάλι #DiorStandsWithWomen

Μούσα του Dior J’adore, η ηθοποιός και παραγωγός Charlize Theron πρωταγωνιστεί στη καμπάνια #DiorStandsWithWomen

Διαφορετικές αλλά απόλυτα εστιασμένες στις δυνατότητές τους ως γυναίκες, έντεκα ηθοποιοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες, χορεύτριες και κορυφαία μοντέλα ενώνουν τις προσωπικότητές τους σε μια καμπάνια “γυναικείας ενδυνάμωσης” που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του οίκου Dior και της Parfumes Christian Dior. Είναι γυναίκες που μιλούν για τον εαυτό τους. Για τις προκλήσεις που τις διαμόρφωσαν, για τις δεσμεύσεις που τις καθοδηγούν και τις επιτυχίες που σημείωσαν στη διαδρομή τους. Κυρίως, αναφέρονται στην υπερηφάνεια που αισθάνονται όταν μοιράζονται τις εμπειρίες τους με άλλες γυναίκες. Οι μούσες της καμπάνιας που στηρίζει τους στόχους της CTAOP (Charlize Theron Africa Outreach Project) στέκονται μπροστά στο φακό της καμπάνιας “Ψηλά το Κεφάλι” #DiorChinUp με αυθεντικότητα. Και εκφράζουν το συναίσθημά τους με γαλήνη. Ως γυναίκες και για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Εμείς επιλέξαμε τέσσερις από αυτές και μοιραζόμαστε μαζί σας τις ιστορίες τους.

Cara Delevinge, Parfums Christian Dior

CARA DELEVINGNE, ηθοποιός, μοντέλο & ακτιβίστρια

Πραγματική εκπρόσωπος της γενιάς της με πάνω από 50 εκατομμύρια ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Cara Delevingne είναι μια από τις πλέον επιδραστικές γυναίκες στον πλανήτη. Εμβληματικό μοντέλο και εκπρόσωπος κορυφαίων brands όπως ο οίκος Dior, η Cara είναι διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια. Αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με απόλυτη επιτυχία χάρη στο θρυλικό, αποφασιστικό χαρακτήρα της και παραμένει αυθεντική, απελευθερωμένη, τολμηρή και αυθόρμητη. Η Cara Delevingne είναι πραγματικά ο εαυτός της. Αληθινή και διάφανη.

Μπροστά στην κάμερα της καμπάνιας #DiorStandsWithWomen, η νεαρή βρετανίδα ανακαλεί μνήμες από το παρελθόν. Από τότε που αμφισβητούσε τους αυστηρούς κανόνες και το στενό τζάκετ του σχολείου, ξεπερνώντας περιορισμούς και εμπόδια. Παραδέχεται ότι ποτέ δεν ήθελε να «ακολουθήσει το κοπάδι». Για την Cara οι φεμινιστικές απόψεις είναι συνώνυμες με τη προσωπικότητά της. Με καθαρή φωνή, γεμάτη ελπίδα και δύναμη, η Cara επιβεβαιώνει το σύνθημα «αυτή είναι μια υπέροχη εποχή για να είσαι γυναίκα».

Charlize Theron, Parfums Christian Dior

CHARLIZE THERON, ηθοποιός και παραγωγός ταινιών

Εμβληματική μούσα του Dior J’adore, η ηθοποιός και παραγωγός Charlize Theron βάζει συχνά σε δεύτερη μοίρα την καριέρα της για χάρη του ακτιβισμού. Γεννημένη στη Νότια Αφρική, η Theron επιστρέφει στις ρίζες της και διερευνά πώς η παιδική της ηλικία την ενέπνευσε να δημιουργήσει το Charlize Theron Africa Outreach Project. Η θεμελιώδης αποστολή του ιδρύματος είναι να κάνει τη διαφορά στην καταπολέμηση του HIV και του AIDS στη χώρα καταγωγής της πρωταγωνίστριας. Το ακτιβιστικό το έργο της Theron ξεκίνησε το 2007, με την ίδρυση του CTAOP.

Πρόκειται για ένα δίκτυο στήριξης φιλανθρωπικών οργανώσεων που εργάζονται για να εκπαιδεύσουν και να ενδυναμώσουν τη νεανική κοινότητα. Με γνήσιο συναίσθημα, η Charlize θυμάται μια συνάντηση κατά την διάρκεια του προγράμματος υποτροφιών CTAOP που υποστηρίζεται από το #diorstandswithwomen. Ήταν τότε που μια νεαρή γυναίκα σηκώθηκε και της είπε: «Δε θέλω αλλαγή το επόμενο έτος. Δε θέλω αλλαγή τον επόμενο μήνα. Θέλω μια αλλαγή σήμερα».

Pamela Tulizo, Parfums Christian Dior

PAMELA TULIZO, φωτογράφος

Νικήτρια βραβείου Dior Photography and Visual Arts Prize 2020, η Pamela Tulizo έχει ήδη μια πλούσια και ασυνήθιστη καριέρα. Γεννημένη το 1993 στο Bukavu της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, η Pamela πήρε από νωρίς τη ζωή στα χέρια της αψηφώντας τα ταμπού. Το να γίνει φωτογράφος δεν ήταν καθόλου προφανές γι ‘αυτήν. Βλέπετε οι τοπικές παραδόσεις και η πατρική εξουσία της απαγόρευαν να ασκήσει μια «ανδρική» εργασία. Αποφασισμένη και επικεντρωμένη στον στόχο της, δεν επαναπαύθηκε μέχρι να μπει στη διάσημη σχολή «Market Photo Workshop» του Γιοχάνεσμπουργκ απ’ όπου αποφοίτησε το 2019.

Έκτοτε συνεχίζει τη γυναικεία εκπροσώπηση με έναν ασυνήθιστα δυνατό τρόπο. Οι εικόνες της είναι μηνύματα γεμάτα ελπίδα. Παροτρύνουν τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν κατάματα τις προκλήσεις και να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους. Η επιτυχία της είναι η απτή απόδειξη ότι ο πατέρας της είχε λάθος. Τώρα πια είναι εφικτό να γίνεις γυναίκα φωτογράφος ακόμα κι αν έχεις γεννηθεί στο Bukavu του Κονγκό.

Paloma Elsesser, Parfums Christian Dior

PALOMA ELSESSER, μοντέλο

Κάτι παραπάνω από επιδραστική στο Instagram, η Paloma Elsesser χρησιμοποιεί τη συνεχώς αυξανόμενη φήμη της για να κάνει τη φωνή της να ακουστεί. Πρόκειται μια μαύρη γυναίκα με καμπύλες που είναι περήφανη για το μέγεθός της. Το 28χρονο μοντέλο από την Αμερική, εξηγεί με ειλικρίνεια τις δυσκολίες που θέτει η κοινωνία ώστε να αποδεχθούν οι άνθρωποι ποιοι πραγματικά είναι. Παράλληλα νιώθει την ανάγκη να παραμείνει ένα αφοσιωμένο role model που θα αποτελεί πηγής έμπνευσης για τις γυναίκες. Μπροστά από την κάμερα, η Paloma υποστηρίζει με πάθος τη σημασία της αναγνώρισης των διαφορετικών σωματότυπων. Τονίζει την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα. Υποστηρίζει ότι είναι ώρα να απελευθερωθούμε από τα εξαντλητικά πρότυπα θηλυκότητας που ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Δίνοντας απαντήσεις και ενσωματώνοντας μια διαφορετική ταυτότητα χωρίς συμπλέγματα ομορφιάς, η Paloma Elsesser κάνει τη μόδα ένα μέρος της αλήθειας της, με θάρρος, ειλικρίνεια, ευφυΐα και υπερηφάνεια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here