Βραβεία νέων σχεδιαστών στην 32η AXDW της Αθήνας

Βραβεία νέων σχεδιαστών στην 32η AXDW της Αθήνας
Ippoliti Collection

Η 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας AXDW, επιστρέφει από τις 8 μέχρι τις 11 Ιουνίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο και ο θεσμός για τα βραβεία νέων σχεδιαστών είναι προ των πυλών. Ο διαγωνισμός νέων σχεδιαστών, δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τη σταδιοδρομία τους στην ελληνική και τη διεθνή αγορά της μόδας.

Η Τζίνα Αλιμόνου στην τελετή απονομής των new designers awards στην 30η Eβδομάδα Mόδας.

Οι νέοι δημιουργοί που συμμετέχουν στα New Designers Awards έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια επίδειξη μόδας υψηλών προδιαγραφών παραγωγής και καλλιτεχνικής επιμέλειας. Να διαγωνιστούν για τα βραβεία Best Catwalk, Best Trendsetter και Best New Designer. Τα οποία θα τους εξασφαλίσουν σημαντικά έπαθλα για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία καθώς και την εξέλιξή τους.

Πρόκειται για ένα θεσμό που τα τελευταία 15 χρόνια έχει αναδείξει σπουδαίους Έλληνες σχεδιαστές. Τους έχει δώσει την τεράστια ευκαιρία να προβάλουν το ταλέντο τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Χορηγός των βραβείων αυτή τη σεζόν είναι η εταιρεία Χρήστος Καγκλής και ΣΙΑ Ε.Ε., αντιπρόσωπος του Guizhou Moutai στην Ελλάδα και ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας το BEAUTÉ magazine.

Η Ιππολύτη Κακάβα κέρδισε το βραβείο “Best New Designer” για τις δημιουργίες της στην 30η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας.

Η ταλαντούχα Ιπολλύτη Κακάβα

Πρόσφατο λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η ταλαντούχα νέα σχεδιάστρια Ιππολύτη Κακάβα. Στο πλαίσιο της 30ης Εβδομάδας Μόδας κέρδισε το βραβείο “Best New Designer”. Αλλά και το έπαθλο της δωρεάν συμμετοχής σε Εβδομάδα Μόδας στο εξωτερικό. Η Ιππολύτη Κακάβα άδραξε την ευκαιρία και ταξίδεψε μέχρι την Αμερική για να συμμετάσχει στο Orange County Fashion Week παρουσιάζοντας τη συλλογή της. Το Orange County Fashion Week δεν είναι τυχαίο που αυτοαποκαλείται ως “Luxury Market of California”. Είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών της μόδας και πόλος έλξης media και buyers από όλο τον κόσμο.

Ιppoliti Collection

Ο επίσημος αντιπρόσωπος του Guizhou Moutai στην Ελλάδα, επιθυμεί να μεταδώσει την “αισθητική φιλοσοφία” της κουλτούρας του κινεζικού λικέρ στους Έλληνες καταναλωτές. Στόχος του, να στηρίξει την ελληνική μόδα και το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων σχεδιαστών. Το Guizhou Moutai προσκαλεί τους νέους Έλληνες σχεδιαστές να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνεται στα πλαίσια της 32ης Εβδομάδας Μόδας.

Ιppoliti Collection

Tελετή απονομής

Η κριτική επιτροπή για τα βραβεία νέων σχεδιαστών θα αποτελείται από επιχειρηματίες του χώρου της μόδας, σχεδιαστές, δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα αξιολογήσουν το έργο των σχεδιαστών και στη συνέχεια θα αναδείξουν τους 3 νικητές. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των “New Designers Awards by Guizhou Moutai”. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας. Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο χορηγός θα πραγματοποιήσει μία εκδήλωση γευσιγνωσίας “Sharing Moutai, Sharing Beauty”. Εκεί θα παρουσιαστούν και εδέσματα από γνωστούς σεφ.

Αυτή τη σεζόν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), θα προσφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά, βραβείο στον πρώτο νικητή. Στηρίζει σταθερά τους νέους επιχειρηματίες του κλάδου της ένδυσης, αλλά και τους νέους σχεδιαστές – δημιουργούς. Το “Best New Designer” βραβείο, αντιστοιχεί το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ. ‘Ενα δείγμα ευγενικής συμβολής του Επιμελητηρίου, στην ανάπτυξη και προβολή της νεανικής επιχειρηματικότητας της χώρας και στην επιβράβευση της δημιουργικότητας των νέων, ταλαντούχων δημιουργών. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή “New Designers Awards by Guizhou Moutai” στην 32η Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας.


Περισσότερα νέα για τη διοργάνωση ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της axdw.gr.

Χορηγός επικοινωνίας BEAUTÉ magazine.


Κεντρική φωτογραφία Joe Garcia.

Eπιμέλεια κειμένου, Αναστασία Βαποράκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here