Contradictions / Αντιφάσεις

Καινοτομία, δημιουργικότητα, πηγαία έκφραση. Τρεις από τις θεμελιώδεις αρχές του Guest Creatives Project, συναντιούνται στην “ιστορία μόδας” Contradictions. Βασισμένη σε concept του creative director Νότη Σάκουλα και υπογεγραμμένη από το cutting edge φωτογραφικό δίδυμο των Σάρα Μονταλμπάνο & Κωνσταντίνου Μαξιμιάδη, η εικοστή συμμετοχή του project είναι μια αφήγηση αβίαστης made in Greece κομψότητας και πειραματισμού.

Μια άλλη φωτογραφική προσέγγιση

“Στο συγκεκριμένο editorial αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε “απαλό” φωτισμό ώστε να αναδείξουμε τις γραμμές των υπέροχων ρούχων που είχαμε στο σετ” λέει η Σάρα Μονταλμπάνο και ο Κωνσταντίνος Μαξιμιάδης μιλώντας για την πρώτη τους συμμετοχή στο Guest Creatives project. “Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας φωτο ιστορίας στην οποία υπερισχύει η κομψότητα και ο μινιμαλισμός. Η φωτογραφική μας αντιμετώπιση είναι ανορθόδοξη στην φωτογραφική κοινότητα, ωστόσο καινοτόμα και άκρως δημιουργική! Είμαστε δύο φωτογράφοι με ίδιο όραμα και αισθητική που φωτογραφίζουμε και οι δύο ταυτόχρονα στο σετ, χρησιμοποιώντας φωτογραφικές μηχανές με διαφορετικούς φακούς. Δουλεύουμε μαζί αρμονικά και αποτελεσματικά προσφέροντας ταχύτητα και ποιότητα.” 

Η δύναμη των αντιφατικών συνυπάρξεων

“Πρόκειται για ένα editorial στο οποίο κυριαρχούν αντιθέσεις: λευκό-μαύρο, φως-σκοτάδι, αέρινες δημιουργίες-σταθερά υφάσματα, χρώμα-ασπρόμαυρο” δηλώνει σχετικά με την τρίτη συμμετοχή του στο Guest Creatives ο creative director και στιλίστας του fashion story “Contradictions”, Νότης Σάκουλας. “Το δυαδικό αυτό στοιχείο αποδίδεται και με την συνύπαρξη δυο μοντέλων τα οποία έρχονται κοντά το ένα με το άλλο αλλά και απομακρύνονται. Όπως και οι άνθρωποι των οποίων οι πορείες τέμνονται σε ένα σημείο και έπειτα οι ευθείες τους απομακρύνονται. Τα αξεσουάρ αποτελούν συνεκτικό στοιχείο για το editorial, καθώς είναι αυτά που ουσιαστικά προσθέτουν ένα στοιχείο μυστηρίου και λυρικότητας.

Έχοντας σαν έδρες το Λονδίνο, το Μιλάνο και την Αθήνα, το φωτογραφικό ντουέτο Σάρα Μονταλμπάνο και Κωνσταντίνος Μαξιμιάδης δημιουργούν αυθόρμητες φωτογραφίες μόδας γεμάτες με συναίσθημα. Φωτογραφίζουν ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικές φωτογραφικές μηχανές με πληθώρα φακών. Ήταν μεγάλη χαρά να δουλέψουμε μαζί και να δω από κοντά πως ακριβώς καταφέρνουν να συνυπάρχουν και να «κάνουν κλικ» παράλληλα.

Η εξαιρετική και πάντα διακριτική ματιά της Έλενας Σταυροπούλου αναφορικά με το beauty ήταν η τελική πινελιά που έδεσε αυτό το project. Μινιμαλιστική προσέγγιση με συγκρατημένη ένταση στα χαρακτηριστικά των μοντέλων ήταν το ζητούμενο για το συγκεκριμένο εγχείρημα.”

Φόρεμα Laviate, σκουλαρίκια Aumorfia, mules Iride de Portu.
Φορέματα Evi Grintela (Aesthet.com) , κοσμήματα Ode to Esthetic, καπέλα Savapile.
Φορέματα Zeus & Dione (Aesthet.com) , δερμάτινα harness Aumorfia.
Φορέματα Zeus & Dione, δερμάτινα harness Aumorfia.
Φόρεμα Daphne Valente (Aesthet.com) δερμάτινο chocker, Aumorfia.
Φόρεμα Zeus & Dione (Aesthet.com) , δερμάτινο harness Aumorfia.
Φόρεμα Laviate, σκουλαρίκια Aumorfia, μπότες Iride de Portu.
Blazer Themis Z, μαγιό Sophie Deloudi, σκουλαρίκια Hermina, κολιέ Danai Giannelli.
Φορέματα Evi Grintela (Aesthet.com), κοσμήματα Ode to Esthetic.

Photography: MontalbanoMaximiadis

Styling: Νότης Σάκουλας

MakeUp & Hairstyles: Έλενα Σταυροπούλου

Models: Ania Barshevska & Nel Sitek via D model agency

Το editorial Contradictions / Αντιφάσεις φωτογραφήθηκε στο studio Aura.


Επιμέλεια Guest Creatives project, Λένα Παπαχριστοφίλου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here