Βlack Chrysanthemum / Μαύρο χρυσάνθεμο

Ποιητικότητα, αφαίρεση, ρεαλισμός, εναλλακτική προσέγγιση. Εικόνες δυνατές. Το 26ο φωτογραφικό αφήγημα του Guest Creatives, Βlack Chrysanthemum μας ταξιδεύει σ’ ένα αφημένο λατομείο της Δυτικής Αττικής μέσα από ποιητικές λήψεις. Πηγαίνοντας την εικόνα πέρα από τα σφιχτά πλαίσια του fashion editorial, οι ασπρόμαυρες λήψεις του φωτογράφου Λάμπρου Τυρλή, μας ταξιδεύουν σ’ ένα αφημένο λατομείο της Δυτικής Αττικής αποτυπώνοντας στιγμές εικαστικές που καταγράφονται στη μνήμη.

“Τοπίο άξενο, πετρώδες”

“Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο της Δυτικής Αττικής, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.. Τοπίο άξενο, πετρώδες, γεμάτο σκόνη και μνήμες. Έρμαιο των διαθέσεων της φύσης” λέει ο Λάμπρος Τύρλης μιλώντας για το φόντο του Βlack Chrysanthemum. “Τον χώρο αυτόν που κινδυνεύει να ξεχαστεί επιλέξαμε μαζί με την ομάδα μου για να στήσουμε μια σύγχρονη ασπρόμαυρη ιστορία. Πρωταγωνιστές πρόσωπα φρέσκα, το λευκό φόντο κι ένα φως που άλλαζε διαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διάλογος γόνιμος, τα λευκά, τα μαύρα και τα γκρίζα ταίριαξαν με την ρευστότητα και την αισθαντικότητα του Φθινοπώρου, αυτής της μοναδικής εποχής με τις δυνατές αντιθέσεις και διαρκείς ανατροπές.”

Μινιμαλιστική προσέγγιση

“Για αυτό το editorial επέλεξα κλασσικές και κομψές γραμμές σε γήινες και ζεστές αποχρώσεις που αγκαλιάζονται ομοιόμορφα από το ξηρό τοπίο του φθινοπώρου” λέει η στιλίστρια Πρόσθεσα κάποια ρομαντικά στοιχεία όπως τα λουλούδια στο λαιμό και στις γόβες που δίνουν μία αίσθηση κομψότητας και θηλυκότητας Που προσεγγίζεται με έναν πιο μινιμαλιστικό τρόπο και έρχεται σε αντίθεση με τις χαλαρές και στατικές πόζες του μοντέλου.

Sanktoleono


Photographer: Labros Tyrlis

Fashion: Hara Axioti

Make up: Vaso Papanikolaou

Hair: Andrianie Eva Matheou

Model: Eva Klimkova via D Models, Antonia El Ghali via Ace Models Athens.

Κοσμήματα Sanktoleono

Επιμέλεια Guest Creatives Project, Λένα Παπαχριστοφίλου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here