Αντιγόνη Κουλουκάκου “Έχω πει πάρα πολλά ‘όχι’ “

Όμορφη, elegant, με έμφυτη κομψότητα και λεπτούς τρόπους, η Αντιγόνη Κουλουκάκου καταφέρνει να μεταλλάσσεται σε ένα υπέροχο πλάσμα που ξεχειλίζει από εκρηκτικό μεσογειακό ταπεραμέντο. Αυτή είναι η Αντιγόνη. Απολαύστε την σε πρώτο πρόσωπο.

Τα χρόνια της εφηβείας

“Το ωραίο κορίτσι, αυτό που επεδίωκε την προσοχή στο σχολείου, δεν υπήρξα. Ούτε η cheerleader. Ήμουν αγοροκόριτσο. Έκανα παρέα με τα αγόρια, ήμουν η καλύτερή τους φίλη” λέει η ηθοποιός Αντιγόνη Κουλουκάκου, μιλώντας στο BEAUTÉ Απριλίου. “Μικρή δεν ήθελα να αρέσω, βρισκόμουν σε πολύ δύσκολη θέση όταν έπρεπε να απορρίψω. Έδινα σημασία στη φιλία και όχι στη φιλαρέσκεια. Προτιμούσα να είμαι φίλη με ένα αγόρι. Κι όταν κάποια στιγμή αισθανόμουν ότι αυτός θέλει κάτι περισσότερο, με έναν μαγικό τρόπο το αντέστρεφα και έτσι διατηρούσα τη φιλία. Η φιλία έχει διάρκεια, ενώ τη σεξουαλική έλξη, ως ένστικτο, την αποκτάς μεγαλώνοντας. Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε στα δικά μου χρόνια. Της εφηβείας.”

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου με cool wool κοστούμι Sisley. Δερμάτινα παπούτσια Malone Souliers, Kalogirou.

Οικογένεια, αποδοχή & επιτυχία

“Έχω μεγαλώσει με ασφάλεια, χωρίς απωθημένα. Μπορεί οι γονείς μου να είχαν κάποιες αντιρρήσεις να γίνω ηθοποιός, όμως με στήριξαν στην απόφασή μου. Δεν προέρχομαι από οικογένεια όπου τα χρήματα έρρεαν. Στερήθηκαν κι έβαλαν πρώτα τις δικές μου ανάγκες.

Καλλιτεχνική οικογένεια δεν υπήρξαμε. Η μητέρα μου είναι πολύ οργανωμένη και ορθολογίστρια. Ο μπαμπάς μου δημιουργικός και μποέμ, μιας άλλης εποχής, που όμως δεν ήθελε η κόρη του να γίνει ηθοποιός ή μοντέλο. Δεν του άρεσε. Δεν μου το εξέφρασε, ενώ η μαμά μού το έδειχνε μέχρι και πρόσφατα. Ώσπου άλλαξε όταν έκανα την «Τρισεύγενη» στο θέατρο. Τότε το «αποδέχτηκε». Δεν είναι άνθρωπος του στιλ «Α, το παιδί μου κάνει επιτυχία και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό!». Δεν σημαίνει ότι θα χαιρόταν αν ήμουν μια δυστυχισμένη δημόσια ή ιδιωτική υπάλληλος, ωστόσο επιζητούσε μια σταθερότητα για μένα. Ήμουν «παιδί του μπαμπά». Του μοιάζω πολύ.”

Πλεκτό τοπ και παντελόνι κεντημένα με παγιέτες Missoni, This Is Play. Πέδιλα Public Desire με διαφάνειες και κρύσταλλα, Kalogirou.

“Δεν είμαι της αντίληψης πως δεν πρέπει να μετανιώνουμε για τα λάθη μας”

“Αν έχω κάνει λάθη; Μα τα λάθη μέσα στο πρόγραμμα είναι! Ξέρεις πόσα λάθη έχω κάνει; Αν τα ήξερε η μητέρα μου, θα είχε πηδήξει στη θάλασσα! Μετάνιωσα. Δεν είμαι της αντίληψης πως δεν πρέπει να μετανιώνουμε για τα λάθη μας. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω ώστε να μην πληγώσω ανθρώπους, να έχω προστατεύσει τον εαυτό μου περισσότερο… Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που λένε πως δεν μετανιώνουν για τα λάθη τους. Ακούγεται ανώριμο. Tαυτόχρονα, το θεωρώ λάθος αντιμετώπιση και στάση ζωής! Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι, να βελτιώνομαι σε όλα τα επίπεδα. Γιατί, λοιπόν, να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να παραδεχτεί πως έχει κάνει λάθη;”

“Έχω πολύ ψηλά τοποθετημένο τον πήχη της ηθικής”

“Αν μπορούσα να πάω τον χρόνο πίσω, θα άλλαζα πράγματα. Είμαι όμως περήφανη
γιατί έχω διορθώσει κάποια από τα λάθη μου και συνεχίζω. Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε το λάθος που έχουμε κάνει σε έναν άνθρωπο. Είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και με τους φίλους μου, τους δικούς μου ανθρώπους. Έχω πολύ ψηλά τοποθετημένο τον πήχη της ηθικής. Ηθικά, αν δεν μου ταιριάζεις, δεν θα συνεργαστούμε. Θέλω να επιλέγω τις δουλειές μου. Η δουλειά μας είναι ένα σύμπλεγμα επιλογών. Και εγώ, χάρη στη στήριξη της οικογένειάς μου, είχα την πολυτέλεια της επιλογής. Έχω πει πάρα πολλά όχι. Ο συνεργάτης μου θέλω να είναι καλός άνθρωπος, καλός χαρακτήρας. Αυτό μου αρκεί.”

Φόρεμα από βαμβάκι Sportmax, Max Mara Boutique. Δερμάτινα παπούτσια Malone Souliers, Kalogirou.

Μάνη, Ιουλία και “Γη της Ελιάς”

“Καταγόμαστε όλοι από τη Μάνη, μπαμπάς, μαμά. Αριστοκράτες από την πλευρά του
πατέρα μου, μορφωμένοι και με πύργους, φτωχή οικογένεια, με αγάπη όμως πολλή
για τη γη (ελαιόδεντρα και πορτοκάλια) από την πλευρά της μητέρας μου. Όσα διαδραματίζονται στο σενάριο στη «Γη της Ελιάς» τα ξέρω. Η στάση της Ιουλίας μού είναι πολύ οικεία. Θυμίζει τη θεία μου. Να εξηγήσω κάτι: οι γυναίκες ήταν πάντα προστατευμένες στη Μάνη, δεν ήταν απαξιωμένες. Οι Μανιάτες δεν συμπεριφέρονται άσχημα στα κορίτσια τους. Είναι η τοπική κουλτούρα που οδηγεί σε αυτή την προστατευτική συμπεριφορά των αντρών.”

“Δεν ήταν στόχος μου να μιλάει ο κόσμος για μένα”

“Πώς εισπράττω την αναγνωρισιμότητα που έχω αποκτήσει από τη «Γη της Ελιάς»; Δεν ήταν στόχος μου να μιλάει ο κόσμος για μένα. Δουλεύω 15 χρόνια. Οι επιλογές μου είχαν ως κριτήριο το τι μου αρέσει, τι με εκφράζει, δεν είχαν στόχο την επιτυχία. Αυτό μου το έμαθε η Ιταλίδα ατζέντισσά μου. Είμαι τόσο στρατιωτάκι και πειθαρχημένη σ’ αυτό που κάνω και ξέρω ότι το κάνω καλά. Δεν αφήνω τίποτα στην τύχη. Αν αυτό αρέσει στον κόσμο, τον ευχαριστώ από καρδιάς, είμαι ευγνώμων. Ακόμη κι αν δεν άρεσε η δουλειά μου, πάλι το ίδιο θα έκανα. Δεν θα άλλαζε τίποτα για μένα.”

Αντιγόνη Κουλουκάκου.

Σεβασμός και κατανόηση στη διαφορετικότητα

“Είμαι αντίθετη με την άποψη ότι είμαστε ισάξιοι άντρες – γυναίκες. Τα λογισμικά μας είναι διαφορετικά. Ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν «αυξημένη» την αντρική πλευρά τους και άλλοι τη γυναικεία είναι δεδομένο. Πολλές φορές αισθάνομαι πολύ “αγόρι” και με δικαιολογούν. Δεν είναι κατακριτέο. Στον άντρα, όμως, συνήθως είναι κατακριτέο όταν αποκαλύπτει μια ευαίσθητη γυναικεία πλευρά του. Μακάρι όλοι να αποκάλυπταν την ευαισθησία τους, γιατί έτσι θα μας κατανοούσαν καλύτερα. Μόνο αν είσαι ανοικτός σέβεσαι, κατανοείς τη διαφορετικότητα του άλλου και βαδίζεις αρμονικά μαζί του.”

Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος. Επιμέλεια φωτογράφισης: Έλενα Παπασταύρου. Μακιγιάζ: Μάνος Βυνιχάκης (D-Tales creative agency). Hairstyles: Enez Manav (Beehive)


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Αντιγόνης Κουλουκάκου στη Χριστιάνα Σταματέλου, που δημοσιεύεται στο BEAUTÉ Απριλίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here