ΧΟΣΕ ΚΑΡΕΡΑΣ “Θα μου λείψει η σκηνή”

JOSE CARERAS , 24 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ

Ο διεθνής τενόρος μιλάει στο Beauté με αφορμή τη συναυλία του στις 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Διεθνής τενόρος με φωνή βελούδινη και αναγνωρίσιμη, ο Χοσέ Καρέρας έρχεται στην Ελλάδα για να εμφανισθεί στις 24 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ. Ο κορυφαίος Ισπανός τενόρος, ο οποίος πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια πολύ περιορισμένες ζωντανές εμφανίσεις, επέλεξε την Ελλάδα ως μία από τις χώρες που θα δώσει μία από τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες του.
Όπως έχει ο ίδιος δηλώσει αυτή θα είναι η τελευταία του εμφάνιση, τόσο στη χώρα μας όσο και στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων. Οπότε και η ύστατη ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να απολαύσει ζωντανά τις μοναδικές ερμηνείες του.

Πιστεύετε ότι Έλληνες και Ισπανοί έχουν κοινά στοιχεία, κοινή κουλτούρα και ποια; Πιστεύω ότι Έλληνες και Ισπανοί έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. Το πρώτο που μας φέρνει κοντά είναι ότι μας αρέσει το καλό φαγητό, να συγκεντρωνόμαστε με αγαπημένα πρόσωπα, να τρώμε όλοι μαζί και να περνάμε καλά. Είμαστε και οι δύο λαοί εξωστρεφείς, ζεστοί και φιλικοί. Έχουμε κοινή κουλτούρα και άποψη ζωής.

JOSE CARERAS

Τι θα παρουσιάσετε σε αυτήν τη συναυλία; Μαζί με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και εβδομήντα μουσικούς επί σκηνής, θα παρουσιάσουμε μια ανθολογία από τα καλύτερα και πολύ δημοφιλή τραγούδια που έχω ερμηνεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας μου στη μουσική. Είναι η τελευταία σας εμφάνιση στην Ελλάδα και σε όλες τις βαλκανικές χώρες.

Τι σας έκανε να αποφασίσετε να μειώσετε τις εμφανίσεις σας;
Πιστεύω ότι έφθασε η ώρα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Βρίσκομαι στη σκηνή από τότε που ήμουν 11 ετών. Πλέον θεωρώ ότι έχει φθάσει η ώρα να εστιάσω σε διαφορετικά πράγματα.

Έχετε συμφιλιωθεί με την ιδέα της πλήρους αποχώρησής σας από τη σκηνή;  Ναι, απόλυτα. Όπως είπα έφθασε η ώρα να διοχετεύσω αλλού την ενέργεια μου. Η μουσική θα
εξακολουθήσει βέβαια να είναι πάντα το πάθος μου και πραγματικά λατρεύω να βρίσκομαι στη σκηνή, όμως θα μπορούσα κάλλιστα να ανταπεξέλθω και σε άλλους τομείς και να φανώ χρήσιμος.

Πιστεύετε ότι ένας τόσο λαμπρός καλλιτέχνης όπως εσείς οφείλει να αποχωρεί από τη σκηνή όταν ακόμα είναι ακμαίος; Πιστεύω ότι είναι τώρα η καλύτερη ώρα, καθώς θέλω οι άνθρωποι που με αγάπησαν να με θυμούνται στα καλύτερά μου.

Κάνοντας έναν απολογισμό για την καριέρα σας τι θα λέγατε; Είναι κάτι που θα θέλατε ακόμα; Δεν είναι καλό να μένει κανείς προσκολλημένος στο παρελθόν. Καλό είναι να προχωράμε πάντα μπροστά. Ό,τι συνέβη στην πορεία μου ως τώρα συνέβη καλώς και
στην πιο κατάλληλη στιγμή. Είμαι ευτυχής με ό,τι πέτυχα στην πορεία μου τα 51 χρόνια που βρίσκομαι στη σκηνή.

Από εδώ και στο εξής θα δώσετε προτεραιότητα στο Ίδρυμα κατά της Λευχαιμίας που έχετε ιδρύσει; Τι θα θέλατε να πετύχετε;
Ναι σίγουρα θα δώσω προτεραιότητα στο Ίδρυμα αλλά και στην οικογένειά μου. Ο στόχος μου πλέον είναι να συμπαρασταθώ απόλυτα στους ανθρώπους που πάσχουν από λευχαιμία, ώστε να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να ανακάμψουν, όπως είχα και εγώ στο παρελθόν.

Το γεγονός ότι καταφέρατε να ξεπεράσετε τη λευχαιμία, πιστεύετε ότι οφείλεται 
στην εσωτερική σας δύναμη, ή ήταν και θέμα τύχης; Πραγματικά ως σήμερα δεν
μπορώ να πω με σιγουριά αν ήταν θέμα τύχης ή εσωτερικής δύναμης. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να ξεπεράσω μία τόσο πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή μου. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να παραμείνεις δυνατός και θετικός κατά τη διάρκεια τόσο σκληρών περιόδων στη ζωή, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε αντίστοιχα προβλήματα στην πορεία μας και αυτό έχω να συμβουλέψω οποιοδήποτε συνάνθρωπο αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα υγείας.

Απόσπασμα από την αποκλειστική συνέντευξη του ΧΟΣΕ ΚΑΡΕΡΑΣ στη Δέσποινα Σαββοπούλου που δημοσιεύεται στο BEAUTÉ Νοεμβρίου. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here