ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑΚΗ “Θα ήθελα να ήμουν διαφορετική”

Η Κατερίνα Γκαγκάκη, φωτογραφίζεται για το BEAUTE με μεταξωτό σατέν πουκάμισο MAX MARA, Max Mara Boutique.

Καθημερινά τηλεόραση κι ενδιάμεσα «παίζουν» οι προσωπικές επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Η Κατερίνα Γκαγκάκη αποκωδικοποιεί το πάζλ των καθημερινών δραστηριοτήτων της και αποτιμά τις θετικές συνέπειες τους στον ψυχισμό της.

“Για μένα, η τηλεόραση δεν είναι δουλειά, είναι κάτι ευχάριστο, που μου ανεβάζει τη διάθεση. Βρίσκω εξαντλητικό όμως το καθημερινό. Αν μου έλεγες πως θα πήγαινα μια φορά την εβδομάδα, θα έλεγα τις απόψεις μου, θα έκανα την ωραία και θα έφευγα, θα ήταν ιδανικό. Ποτέ στην επαγγελματική ζωή μου δεν είχα δέσμευση προσέλευσης σε συγκεκριμένη ώρα… Προς το παρόν μου είναι βατό… Όταν χειμωνιάσει, δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η τηλεόραση μου δίνει χαρά και ταυτόχρονα με κάνει να πειθαρχώ επειδή «αναγκάζομαι» να φτιαχτώ. Είμαι άνθρωπος που εύκολα αφήνομαι, καθόλου καλό επαγγελματικά και προσωπικά. Υπάρχουν στη ζωή μου περίοδοι πολύ σκοτεινές. Έχω dark διαλείμματα, είμαι καταθλιπτική, δεν είμαι αισιόδοξη, ούτε θετική. Όταν βιώνω τέτοιες περιόδους τις διαχειρίζομαι απομονωμένη. Απέχω για μέρες ή και εβδομάδες, ακόμη και από τα απολύτως απαραίτητα. Αποφάσισα πως θα το διαχειριστώ, γιατί εξαιτίας αυτού έχω χάσει πολλά.Σε προσωπικό επίπεδο έχω χάσει ανθρώπους. Όταν βιώνω τη σκοτεινή φάση μου, «παίζει» να προκύψουν άνθρωποι που θα ήθελα να γνωρίσω, ή οι άνθρωποι που αγαπώ να
θέλουν να είναι μαζί μου, κι εγώ τους αποκλείω. Στην προσωπική μου ζωή τις κρίσιμες αποφάσεις τις άφηνα πίσω. Ήλπιζα ότι θα υπάρξει κάποιος άλλος που θ’ αποφάσιζε για μένα, ότι θα ερωτευτώ τόσο παράφορα που δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς ή θα με ερωτευτούν τόσο, που θα «επιβληθεί» η συμβίωση ή γάμος, ότι θα μείνω έγκυος και θα κάνω οικογένεια κλπ. Πίστευα ότι πολλά κρίσιμα πράγματα θα γίνουν από μόνα τους. Δεν έγιναν! Αν μετάνιωσα; Φυσικά! Όμως δεν ξέρω αν θα τα έκανα διαφορετικά, γιατί δεν έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργώ. Θα ήθελα να είμαι διαφορετική. Στο παρελθόν περιφρονούσα τις γυναίκες που είχαν πρόγραμμα ότι ως τα 35 θα παντρευτούν, θα γίνουν μητέρες, ανεξάρτητα από το αν θα είχαν συναντήσει τον μεγάλο έρωτα. Σήμερα ίσως και να τις ζηλεύω. Κάνω την έξυπνη ότι δεν το ήθελα αυτό το «πρόγραμμα», κι ακόμη σήμερα που είμαι 47 νεανίζω. Δεν αισθάνομαι ότι μ’ έχει πάρει από κάτω, σε κάποια χρόνια όμως θα το αισθανθώ. Δεν θα ήθελα να μου συμβεί. Συνέβη. Το αστείο είναι πως το αποδέχομαι μη κάνοντας κάτι να ανατρέψω τα δεδομένα..Μόνη μου δεν θα έκανα ποτέ παιδί, όταν μπορούσα, ούτε θα υιοθετούσα. Ποτέ! Φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να μην κάνω όνειρα! Από μικρή όμως είχα πρόβλημα. Σε συνεντεύξεις για δουλειά με ρωτούσαν που θα ήθελα να είμαι σε πέντε χρόνια και μου φαινόταν πολύ τρομακτικό, δεν ήθελα να ξέρω πού θα ήμουν σε πέντε χρόνια! Η ιδιότητα της προέδρου της Τεχνόπολης προέκυψε. Δεν είχα εικόνα του μεγέθους όταν μου το πρότεινε ο Δήμαρχος. Οφείλω να ομολογήσω ότι έχει πολύ ενδιαφέρον. Το πρώτο που αισθάνομαι πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι φόβος. Πιστεύω ότι δεν θα τα καταφέρω, πρώτη μου αντίδραση πάντα είναι το «δεν μπορώ», ίσως να είναι η ασφαλιστική μου δικλείδα. Έτσι και τώρα. Αισθάνθηκα ότι δεν μπορώ. ”

Το κείμενο, είναι απόσπασμα από την αποκλειστική συνέντευξη της Κατερίνας Γκαγκάκη στην Χριστιάνα Σταματέλου που δημοσιεύεται στο BEAUTÉ Νοεμβρίου.

Φωτογραφία : Bill Georgousis   Επιμέλεια φωτογράφησης : Έλενα Παπασταύρου

Make up και χτένισμα: Βίβιαν Κάτσαρη (D-tales creative agency) Βοηθός φωτογράφου:
Κατερίνα Γκορίτσα Συνεργασία: Κωνσταντίνος Ευσταθιάδης. Ευχαριστούμε τη Νίκη Βάντενμπεργκ για την πολύτιμη βοήθειά της.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here