Κατερίνα Μαρμαγιόλη: Making a statement

Μια ματιά στα statement κοσμήματα της Κατερίνας Μαρμαγιόλη αρκεί να σε κάνει να θέλεις να μάθεις περισσότερα για την διεθνούς φήμης δημιουργό τους. Μόνιμα εγκατεστημένη στις Βρυξέλλες, η σχεδιάστρια πρωτοποριακών bespoke κομματιών, δεν ξεκίνησε σχεδιάζοντας μοναδικά κοσμήματα. Σπούδασε στη Νομική στη Θεσσαλονίκη και στο London School of Economics και έμαθε να ξεχωρίζει τα σπάνια μαργαριτάρια στα εξωτικά Cook Islands του Ειρηνικού. Η Κατερίνα Μαρμαγιόλη μυήθηκε στις τεχνικές επεξεργασίας διαμαντιών στο HRD της Αμβέρσας. Εξέλιξε την αγάπη της για το κόσμημα συνεχίζοντας τις σπουδές της στο Central Saint Martin’s του Λονδίνου.

Οι παράλληλες πλευρές της Κατερίνας

“Δούλεψα ως δικηγόρος στο City του Λονδίνου και στις Βρυξέλες ώσπου κατάλαβα ότι η δουλειά γραφείου δεν μου ταιριάζει” λέει η Κατερίνα Μαρμαγιόλη μιλώντας από τις Βρυξέλλες στο Beaute. “Το 2004 είχα τη τύχη να ξεκινήσω να εργάζομαι ως σύμβουλος νομοθετικών μεταρρυθμίσεων σε διάφορες κυβερνήσεις στον κόσμο, επάγγελμα που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω για 15 χρόνια σε πολλές διαφορετικές χώρες. Έζησα πολλές ζωές σε μία. Στη Ρωσία και στις γειτονικές χώρες, στη Μέση Ανατολή, στην Ινδονησία, σε νησιά του Βόρειου και του Νότιου Ειρηνικού, σε χώρες και νησιά της Καραϊβικής.”

Πολυ-πολιτισμική προσέγγιση της ομορφιάς

“Γνώρισα πολιτισμικές αναφορές, με διαφορετική αντίληψη της ομορφιάς, της πολυτέλειας και της αισθητικής. Αν είναι κάτι που σχεδιαστικά με επηρέασε θεωρώ ότι είναι αυτή η πολυ-πολιτισμική έκθεση. Από τα ταξίδια αυτά, ιδίως στον Ειρηνικό, άρχισα να συλλέγω μαργαριτάρια και διάφορα υλικά. Κάποια από αυτά τα έχω ήδη χρησιμοποιήσει στη δουλειά μου.”

Επιλέγοντας Ελληνικά εργαστήρια

“Όταν ξεκίνησα τη καριέρα μου στο κόσμημα το 2013 ζούσα ήδη πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Έτσι είχα τη δυνατότητα να οργανώσω άνετα τη παραγωγή οπουδήποτε εντός και εκτός Ευρώπης. Επέλεξα την Ελλάδα, για δύο λόγους. Πρώτον γιατί την Ελλάδα έχουμε 6000 χρόνια συνεχούς παράδοσης στη κατασκευή κοσμημάτων και εξαιρετικούς τεχνίτες. Δεύτερον επειδή τα Ελληνικά εργαστήρια, είναι εντελώς εξοικειωμένα με τη τεχνολογία την οποία λατρεύω. Είναι εργαστήρια 21ου αιώνα.”

Augmented reality και τεχνολογία

“Τα άμεσα projects μου αφορούν στην ποιοτική ανάπτυξη του e-shop μου. Εξακολουθώ να συνεργάζομαι με εκλεκτούς συνεργάτες στην Ελλάδα (i-D concept stores) και στο εξωτερικό (Moda Operandi, Four Seasons Resorts Maui & Hualalai Hawaii, The Conservatory NYC, June Simmons Jewelry, κλπ). Παράλληλα όμως θέλω να δώσω σε πελάτες που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου τη δυνατότητα μιας διαρκούς ουσιαστικής και ποιοτικής virtual σχέσης.

Μέσα στο Νοέμβρη το site αναβαθμίζεται με live augmented reality εφαρμογή. Με τη βοήθεια της κάμερας του υπολογιστή η του κινητού, πλέον οι πελάτες θα μπορούν να δοκιμάζουν ψηφιακά τα κοσμήματα πριν προχωρήσουν σε virtual appointment η αγορά. Αγαπώ τη τεχνολογία που μας επιτρέπει να εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις και τα εμπόδια. Και είμαι έτοιμη να δοκιμάσω οτιδήποτε νέο και πρωτοποριακό.”

Το άρθρο Κατερίνα Μαρμαγιόλη Making a Statement της Λένας Παπαχριστοφίλου, δημοσιεύεται στο BEAUTE Νοεμβρίου. Ξεφύλλισε το τεύχος online, εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here