Maya Zoulovits : Το κορίτσι που φτιάχνει ονειρικά κοσμήματα

 

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων Maya Zoulovits καταφέρνει με τις δημιουργίες της να μας παρασύρει σε έναν ονειρικό κόσμο που επικρατεί η minimal αλλά και η υψηλής ποιότητας  αισθητική της. Προσγειωμένη και έχοντας πλήρη εικόνα της καθημερινότητας μας μιλά για τη νέα της συλλογή, τη λατρεία της για τη δουλειά της αλλά και για τη ζωή της πλέον ως μαμά.

Μετά από ένα χρόνο σχετικής ηρεμίας, επιστρέφετε δυναμικά με νέα συλλογή αλλά κι ένα δεύτερο κατάστημα στο Ναύπλιο…Τι μεσολάβησε;

Οι στιγμές διαρκούς σχεδιασμού στο “Maya Zoulovits Workshop” ευτυχώς «δεν ηρεμούν» ποτέ, παρόλο που πριν από ενάμιση χρόνο έγινα μητέρα σε ένα πανέμορφο και υγιές κοριτσάκι. Η όρεξη λοιπόν για δημιουργία αλλά και για μία σταθερά δυναμική παρουσία στο χώρο παραμένει απλά κάνω μικρές στάσεις για reboot!

Ας πούμε αρχικώς για τη νέα συλλογή! Ποια η έμπνευση και ποιο είναι το χαρακτηριστικό της;

Η νέα συλλογή «Νew Era» εκφράζει απόλυτα τη διάθεσή μου, να γυρίσω σελίδα σε μία νέα εποχή. Αφορμή αποτέλεσε η απόφασή μου να ταξιδέψω το Maya Zoulovits Workshop σ’έναν νέο προορισμό, την Παλαιά Πόλη του Ναυπλίου και η διάθεση μου να σχεδιάσω κοσμήματα, που θα φοριούνται πλέον από όλες τις ηλικίες και για κάθε περίσταση.

Πηγή έμπνευσης για τη φετινή μου συλλογή είναι η αγάπη για τον συμβολισμό των γεωμετρικών σχημάτων αλλά και η ανάγκη της σύγχρονη γυναίκας για αβίαστα κομψές εμφανίσεις.

Πως αποφασίσατε να ανοίξετε κατάστημα στο Ναύπλιο;

Η ιστορία πίσω από το Ναύπλιο φέρνει πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς δεν είναι μονάχα οι ρίζες μου εκεί αλλά και η δυνατή αγάπη που έτρεφα για τον  παππού μου. Ο ίδιος με έκανε να το αγαπήσω τόσο φυσικά καθώς συνδυάζει υπέροχα, τη γοητεία μίας αστικής πόλης και συνάμα την ομορφιά ενός παραθαλάσσιου θέρετρου. Τα χρώματα ειδικά της Παλιάς Πόλης, ανάλογα με την εποχή, αποκτούν έντονα χρώματα, τα οποία δένουν απόλυτα με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική του μέρους.

Συνάμα η αγορά αυτής της πόλης είναι ιδανική για έναν νέο δημιουργό καθώς προσελκύει all year round υψηλό τουρισμό, που θέλει να ξοδέψει και να επενδύσει σε αγορές που παράλληλα δημιουργούν «αναμνήσεις».

 

 

Πλέον ως μητέρα αντιμετωπίζετε με διαφορετικό τρόπο τη ζωή σας; Έχει αλλάξει η κοσμοθεωρία σας;

Όταν μία γυναίκα βιώνει την ευτυχία της μητρότητας γνωρίζει ότι αυτόματα αλλάζουν όλες οι προτεραιότητες της και φυσικά η καθημερινότητά της. Πάντα τον ερχομό ενός παιδιού συνοδεύουν και αρκετές δυσκολίες που όμως ξεπερνιούνται όταν είσαι σίγουρος για την απόφαση που έχεις πάρει και για τα εμπόδια που μπορεί να εμφανιστούν.

Στη ζωή μας δεν έχει αλλάξει η κοσμοθεωρία μας, καθώς πάντα θέλαμε παιδί, χωρίς όμως να επιτρέψουμε να προκληθεί φθορά στη σχέση μας αλλά και στην full time επαγγελματική μας ζωή. Με χαμόγελο και καλή διάθεση λοιπόν δεν συναντάμε αδιέξοδα (#mymotto).

Είστε στον χώρο αρκετά χρόνια κι υπάρχει και μια οικογενειακή παράδοση. Πως κρίνετε το γεγονός ότι “ξεπετάγονται” όλο και πιο συχνά νέοι δημιουργοί, χωρίς την απαραίτητη παιδεία; Θεωρείτε ότι υπάρχει χώρος για όλους ή ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις ουσιαστικές;

Η οικογενειακή παράδοση σε ένα κλάδο δε συνάδει πάντα με την επιτυχία, το ταλέντο και πόσο μάλλον με την παιδεία. Προσωπικά είχα την τύχη να έχω τα σωστά ερεθίσματα από μικρό παιδί και να τα εξελίξω, καθώς το σχέδιο κοσμημάτων ήταν κάτι που με «μαγνήτισε» από έφηβη.

Θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμα «κομμάτια στην πίτα» για όλους, αρκεί να πρεσβεύονται αρχικά το εργασιακό ήθος και μετέπειτα οι βάσεις για ένα σωστό ξεκίνημα, όπως η απόκτηση γνώσης του αντικειμένου και φυσικά η όρεξη για πρωτοπόρα βήματα.

Πέρα από τα καταστήματα σας, πού άλλου μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες σας;

Στο κατάστημα “MShop” του Μεγάρου Μουσικής, στην διαδικτυακή πλατφόρμα www.wecreateharmony.com και φυσικά στα δύο «MayaZoulovitsWorkshops», στην Κηφισιά και στο Ναύπλιο.

Κυριαζή 14-16, Κηφισιά, Αθήνα, 14562 / T: 2106230750
Βασιλίσσης Όλγας 14 και Σιώκου, Παλιά Πόλη Ναυπλίου, 21100 /Τ: 2752-028940

W: www.mayazoulovits.gr
F: www.facebook.com/mayazoulovits.handmadejewelry
Ι: https://www.instagram.com/mayazoulovits/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here