ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ Αφοπλιστική σιγουριά

Η Σία Κοσιώνη με φόρεμα από κεντημένο μεταξωτό σατέν του Angelos Tsakiris. Γόβες από μεταλλικό δέρμα Jessica Simpson, Καλογήρου. Σκουλαρίκια και δαχτυλίδι από λευκά μπριγιάν, όλα KESSARIS.

Με οδηγό τη σκληρή δουλειά, τις γνώσεις, τη θέληση, τον σεβασμό στον τηλεθεατή και την αυτοπεποίθησή της, ηγείται χρόνια τώρα, του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του SKAI. Στην προσωπική της ζωή, είναι μια γλυκιά νέα μαμά, μια τρυφερή σύζυγος, μια χαρούμενη ήρεμη παρουσία. «Διχασμένη προσωπικότητα»; Η ίδια θα μας απαντήσει σε μια φιλική συνομιλία που είχαμε μαζί της.

Πώς εξισορροπείς τα νέα δεδομένα της ζωής σου δηλαδή τη μητρότητα, τον γάμο, με τη θηλυκή σου υπόσταση και το επαγγελματικό προφίλ σου; Προφανώς τίποτε δεν είναι εύκολο. Ένα παιδί σε επαναπροσδιορίζει. Προσεγγίζεις τα πράγματα από διαφορετική αφετηρία. Ωστόσο δε νιώθω ότι κάνω κάτι τρομερά θαρραλέο ή τρομερά διαφορετικό απ’ ό,τι κάνουν όλες οι εργαζόμενες γυναίκες. Κάθε γυναίκα έχει κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις στη δουλειά της, είτε αυτή είναι δύσκολη, πολύπλοκη και ψυχοφθόρα είτε όχι… Κάνω μια τρελή ζωή, κοιμάμαι λιγότερο, κουράζομαι περισσότερο και προσπαθώ να τα χωρέσω όλα. Άλλες φορές τα καταφέρνω, άλλες όχι. Όταν γέννησα μου είπε o παιδίατρός μας: «η μάνα κάνει όσα μπορεί, όχι όσα θέλει». Το κράτησα. Κάνω όσα περισσότερα μπορώ. Ξυπνάω πολύ νωρίς για να περνάω χρόνο με το παιδί. Κάνω όσες περισσότερες δραστηριότητες προλαβαίνω μαζί του. Συνήθως μέχρι το μεσημέρι είμαι πτώμα, αλλά συνεχίζω. Σε άλλο σκηνικό πια. Αυτό της δουλειάς. Το βράδυ συχνά υπάρχουν κοινωνικές υποχρεώσεις ή απλώς η ανάγκη για ένα δείπνο με τον άντρα μου ή φίλους…

Φόρεμα Mi-Ro, Mi-Ro Boutique. Σκουλαρίκια από λευκόχρυσο 18Κ και μπριγιάν, KESSARIS.

Τα κάνω όλα με πολλή αγάπη και με πολύ πάθος. Λατρεύω το παιδί μου, κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό, λατρεύω τον άντρα μου κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για εμάς. Λατρεύω τη δουλειά μου, κάνω ότι περισσότερο μπορώ για αυτήν.

Είναι πολλά; Ναι. Πιστεύω βαθιά όμως, ότι, όσο κι αν κουράζομαι, αν δεν τα συνδύαζα όλα αυτά δεν θα ήμουν ευτυχισμένη. Ο γιος σου πώς είναι ; Είναι δύο ετών πια. Ένα πολύ γλυκό και βολικό παιδί, με όλη την τρέλα που χαρακτηρίζει αυτή την ηλικία. Έχουμε καταφέρει να περνάμε πολύ δημιουργικό χρόνο μαζί. Δεν υπάρχει περίπτωση ένα πρωινό να μείνουμε κλεισμένοι σπίτι. Από μια δημιουργική απασχόληση ως και στο σούπερ μάρκετ. Προκειμένου να μη με στερείται, προτιμώ να τον έχω μαζί. Ακόμη και στη φωτογράφηση που κάναμε για το Beauté στο Θέατρο Ολύμπια ήταν μαζί. Και διασκεδάζουμε και οι δύο αυτό το «μαζί». Θεωρώ σημαντικό σ’ αυτά τα πρώτα χρόνια της ζωής του να του προσφέρω όση περισσότερη ασφάλεια γίνεται.

Εκτιμώ πολύ τη σημασία που έχει η αίσθηση της ασφάλειας, της σιγουριάς, στην πορεία της ζωής ενός ανθρώπου. Η ανασφάλεια είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Φόρεμα από παγιέτες και βελούδο Racil, Enny Monaco. Σκουλαρίκια από λευκά μπριγιάν, όλα KESSARIS.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ήμουν με έναν πολιτικό. Ποτέ! Είναι ένα «είδος» που δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθητικό σ’ εμένα και από τη φύση μου ήμουν τοποθετημένη απέναντι.

Με την ιδιότητα της συζύγου του δημάρχου πώς τα πας; Δεν τα πάω! Λόγω της ιδιαιτερότητας των ιδιοτήτων μας, εκείνος πολιτικός, εγώ δημοσιογράφος, θέλουμε ο ρόλος του καθενός να είναι διακριτός και να μην τα μπλέκουμε. Ο σημαντικότερος ρόλος μου ως σύζυγος δημάρχου είναι σε αυτή τη φάση να τον ενθαρρύνω να αντέχει και κυρίως να τον πιέζω να τρώει και να κοιμάται λίγο παραπάνω γιατί δουλεύει πέραν
περιγραφής και κυρίως πέραν των ανθρώπινων αντοχών. Τον χαίρομαι, τον θαυμάζω, έχω αγωνία γι’ αυτόν, θέλω να είναι δυνατός για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις μεγάλες προσδοκίες που έχει ο κόσμος για αυτόν και για τις οποίες δουλεύει με απίστευτο πάθος, ένα πάθος που θαυμάζω και υποστηρίζω πολύ. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ήμουν με έναν πολιτικό. Ποτέ! Είναι ένα «είδος» που δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθητικό σ’ εμένα και από τη φύση μου ήμουν
τοποθετημένη απέναντι. Ένας από τους λόγους που ερωτεύτηκα τον Κώστα είναι το γεγονός ότι ενώ είναι πολιτικός δεν μοιάζει με πολιτικό.

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Σίας Κοσιώνη στη Χριστιάννα Σταματέλου που δημοσιεύεται στο BEAUTE Ιανουαρίου.

Φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη
Επιμέλεια: Έλενα Παπασταύρου  Μακιγιάζ/μαλλιά: Βίβιαν Κάτσαρη (D-Tales) Μ Συνεργασία: Κωνσταντίνος Ευσταθιαδης Ευχαριστούμε τη Νίκη Βάντεμπεργκ για την πολύτιμη βοήθεια της κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here