Αncient Kallos Home: Μια συλλογή εμπνευσμένη από τα κεντήματα της Σκύρου

Ως lifestyle brand η Ancient Kallos επεκτείνει την δραστηριότητά της, με την δημιουργία μιας Art de la Table συλλογής, εκφράζοντας έτσι την αγάπη της για το interior design και τις χειροποίητες δημιουργίες. Η συλλογή, δίνει μια σύγχρονη εκδοχή στην ελληνική παράδοση και αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την ελληνική κεραμική τέχνη. Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Αncient Kallos Home με έναν από τους εμπειρότερους Έλληνες κεραμίστες, τον Γιάννη Φτούλη. Ζει και εργάζεται στο νησί της Σκύρου και μυήθηκε στην τέχνη από τον πατέρα του Σταμάτη Φτούλη.

“Skyros plates” σε μπλε & κηροπήγιο.

H ελληνική παράδοση με σύγχρονη οπτική

Τα κεραμικά πιάτα της συλλογής είναι ζωγραφισμένα και γυαλωμένα ένα ένα στο χέρι στο νησί της Σκύρου. Το αυθεντικό σκυριανό κέντημα που ονομάζεται “γαρύφαλλο” αποτυπώθηκε με μαεστρία από τον τοπικό καλλιτέχνη και είναι ένα από τα δέκα σχέδια των παραδοσιακών κεντημάτων με ειδική βελονιά που ονομάζονται “Γραφτά”. Η συλλογή Ancient Kallos Home μας μεταφέρει νοερά στην Σκύρο. Δημιουργεί το απόλυτο καλοκαιρινό μοτίβο που θα δώσει στο σπίτι διακοσμητικές πινελιές με νησιώτικο χαρακτήρα.

Αncient Kallos Home
“Penelope” κερί σόγιας ντυμένο με ύφασμα και μπλε κεντητό.

Εκτός από κεραμικά σετ πιάτων σε λιλά και μωβ, περιλαμβάνει κεριά σόγιας σε κεραμικό ποτήρι ντυμένο με κεντητό ύφασμα, κηροπήγια και τρία λινά κεντητά μαξιλάρια με μπλε, πράσινο και κόκκινο κέντημα πουλιών. Το Hellas βάζο, ολοκληρώνει τη συλλογή και κατασκευάζεται στην Κρήτη από την Αλεξάνδρα Μανουσάκη. Είναι το πρώτο χειροποίητο κομμάτι από την ελληνική παραδοσιακή κεραμική τέχνη. Μάλιστα, κάθε λεπτομέρειά του είναι εμπνευσμένη από την ελληνική σημαία και την επανάσταση του 1821.


Φωτογραφίες Ancient Kallos Home.

Eπιμέλεια κειμένου, Αναστασία Βαποράκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here